Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський виш потрапив до престижного міжнародного рейтингу

Минулого тижня одразу два престижні міжнародні рейтинги QS World University Rankings та U-Multirank оголосили результати аналізу закладів вищої освіти усіх країн світу. І якщо до рейтингу QS не потрапив жоден вітчизняний аграрний виш, то у другому представлені одразу три, – повідомляє Agri-gator

На противагу традиційним рейтингам U-Multirank демонструє діяльність закладів у багатовимірних показниках та забезпечує цілісну систему перевірки надійності інституційних даних. Інформація закладів вищої освіти представлена за п’ятьма категоріями:
– навчання і викладання,
– дослідження,
– трансфер знань,
– міжнародна орієнтація
– регіональна співпраця.
Абітурієнти, дослідники, менеджери вищої освіти, науково-педагогічні працівники, інші стейкхолдери системи вищої освіти мають змогу порівняти діяльність закладів вищої освіти як в цілому, так і їх окремих освітніх програм, за декількома десятками показників, обравши з-поміж них важливі для кожного індивідуального користувача. Зібрані дані слугують для представлення результатів діяльності закладів вищої освіти на порталі U-Multirank, що дозволяє отримати повну інформацію щодо їх конкурентних переваг та зон розвитку.

За інформацією заступника Міністра освіти і науки України Єгора Стадного У 2020 році у проєкті взяли участь 69 закладів вищої освіти України. І три з них аграрного профілю. Це Сумський національний аграрний університет (СНАУ), Білоцерківський національний аграрний університет (БНАУ) та Херсонський державний аграрний університет (ХДАУ).

Найвищі позиції має Сумський національний аграрний університет. Він отримав бал (A) «very good» за 8 показниками, зокрема два в категоріях «Навчання», «Дослідження» та «Регіональна співпраця» та по одній в категоріях «Міжнародна співпраця» та «Трансфер технологій». Доречі, кращі показники мають лише три вузи України.

Херсонський державний аграрний університет має п’ять найвищих оцінок: по дві в групах «Навчання», «Дослідження» та одну в «Трансфер технологій».

Білоцерківський національний аграрний університет отримав по одній «А» в групах «Регіональна співпраця» та «Міжнародна співпраця».

Agrigator

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН