Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Покращилася ситуація на ринку праці в Запорізькій області

В умовах карантину зайнятість населення є однією з найважливіших проблем, від розв’язання якої залежить соціальна стабільність у суспільстві. Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації провів моніторинг стану справ в організаціях та установах бюджетної сфери.

Проведений аналіз свідчить, що ситуація на ринку праці області покращилася.

Так, за інформацією райдержадміністрацій, міськвиконкомів міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад станом на кінець травня із 56,8 тисяч працівників бюджетної сфери, що потрапили в коло обстеження, 20,1 тисячі осіб виконували роботу дистанційно. Це на 2 % менше, ніж на відповідну дату попереднього місяця.

Чисельність працівників, які перебували у щорічних оплачуваних відпустках, зменшилася на 15,2% і склала 4,5 тисячі осіб. Оплату за час простою відповідно до ст. 113 КЗпПУ отримували 2,2 тисячі осіб (на 31,3% менше), знаходилися у відпустках без збереження заробітної плати 600 осіб (на 10,7% менше).

У галузевому розрізі ситуація виглядала наступним чином. У сфері освіти серед 36,8 тисячі працівників: 48,6% виконували роботу дистанційно, 8,7% перебували у щорічних оплачуваних відпустках, 4,7% отримували оплату за час простою відповідно до ст. 113 КЗпПУ та 0,9% знаходилися у відпустках без збереження заробітної плати.

Серед 9,9 тисяч працівників сфери охорони здоров’я: 0,03% виконували роботу дистанційно, 5,8% перебували у щорічних оплачуваних відпустках, 0,3% отримували оплату за час простою відповідно до ст. 113 КЗпПУ та 1,7% знаходилися у відпустках без збереження заробітної плати.

У сфері культури, спорту, розваг та відпочинку із 4,5 тисячі працівників: 41% виконували роботу дистанційно, 4,7% перебували у щорічних оплачуваних відпустках, 7,9% отримували оплату за час простою відповідно до ст. 113 КЗпПУ та 1,7% знаходилися у відпустках без збереження заробітної плати.

В органах місцевого самоврядування із 5,6 тисячі осіб: 6,5% виконували роботу дистанційно, 8,9% перебували у щорічних оплачуваних відпустках, 1% отримували оплату за час простою відповідно до ст. 113 КЗпПУ та 0,7% знаходилися у відпустках без збереження заробітної плати.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН