Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Запоріжжі представили нового голову області

У Запоріжжі представили нового голову Запорізької обласної державної адміністрації (ЗОДА) Віталія Боговіна. Для цього з Києва літаком до обласного центру прибули перший заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов, голова СБУ Іван Баканов, Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, міністр МВС України Арсен Аваков, Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

На представлення прибув також колишній очільник обласної виконавчої влади Віталій Туринок. Під час свого виступу перед присутніми у сесійній залі ЗОДА Віталій Боговін окреслив основні напрямки своєї роботи на новій посаді. В першу чергу, за його словами, це – реалізація проекту «Велике будівництво», а саме – будівництво мостів через Дніпро.

Також реконструкція головної площі міста Фестивальної, захист малого та середнього бізнесу, розвиток туризму, зокрема розробка бренду області та сайту регіону. У планах Віталія Боговіна також створення кількох соціальних проектів для запобігання розвитку наркоіндустрії.

“Плануємо відновити надходження у бюджет, повернути бізнес у регіон. У пріоритеті – розвиток регіональної онлайн-карти доріг, єдиної гарячої лінії «112», підтримка спорту, розвиток курортів”, – сказав Віталій Боговін.

20 травня на засіданні уряду було погоджено звільнення голови Запорізької ОДА Віталія Туринка та призначення нового голови обласної державної адміністрації Віталія Боговіна, екс-кандидата в нардепи від партії “Слуга народу”.

Віталій Боговін народився в 1969 році в селі Куйбишеве Куйбишевського району Запорізької області. Освіту здобув у Дніпропетровському державному аграрному університеті. Працював у агросфері, згодом заснував власний бізнес, пов’язаний із дистриб’юцією насіння та добрив, експорту зерна та обробки землі. Співвласник групи компаній BKW Group. Досвіду роботи в державних органах не має. В 2019 році балотувався в народні депутати по 78 мажоритарному округу від партії “Слуга народу”, але програв кандидату від партії “ОПЗЖ”.

Попередній очільник ЗОДА Віталій Туринок пробув на посаді 9 місяців.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН