Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі запрацювала киснева станція

21 квітня в Запорізькій обласній інфекційній клінічній лікарні ввели в експлуатацію сучасну кисневу станцію. Урочистий захід відкрив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух.

Звертаючись до учасників заходу, очільник області наголосив на необхідності нарощувати потужності медичної системи в умовах боротьби з епідемією COVID.

 – В Україні наразі триває третя хвиля пандемії. Щодня хворіють сотні людей. І в цей час як ніколи необхідний запуск нової кисневої станції. Адже централізована подача кисню необхідної потужності  – це  стратегія порятунку життя у лікуванні хворих на ковід. У цьому випадку значно прискорюється одужання, зменшується кількість ускладнень, які викликаються кисневою недостатністю, – підкреслив Олександр Старух.

Спорудження цього вкрай важливого об’єкта медичної інфраструктури профінансував комбінат “Запоріжсталь” при підтримці Фонду Ріната Ахметова. На території інфекційної лікарні змонтовано два модульні газифікатори обсягом 5 м3, прокладені кисневі траси на 2-5 поверхах стаціонарного відділення лікарні. Усе обладнання уже передане на баланс медичного закладу та забезпечуватиме подачу кисню до 104 ліжок.

Олександр Старух подякував інвесторам за швидку і якісну роботу та наголосив, що запорукою перемоги над хворобою є подальша спільна роботи влади, місцевих громад та приватних інвесторів.

 – Без участі соціально-відповідального бізнесу та місцевих громад владі було б набагато важче вирішувати наявні проблеми. Дякуємо медичному і технічному персоналу лікарні, а також усім, хто брав участь у будівництві станції та подарував шанс на життя сотням хворих на ковід. Я впевнений, що цей новозбудований об’єкт ще багато років слугуватиме на благо нашого краю, – зазначив керівник ОДА.

Також Олександр Старух звернув увагу на питання безпеки експлуатації встановленого технічного обладнання і подякував комбінату “Запоріжсталь” за допомогу в підготовці технічного персоналу лікарні до належного обслуговування кисневої станції.

 – Якість лікування хворих нерозривно пов’язана із безпекою експлуатації цієї станції. При веденні монтажних робіт ми наголошували на необхідності неухильного дотримання усіх технічних нормативів,  що дозволяли б безпечно користуватись цим обладнанням у майбутньому, – наголосив голова облдержадміністрації.

Нова киснева станція обладнана аварійною системою контролю та аварійно-пожежною сигналізацією, а з працівниками, які забезпечуватимуть роботу станції, проводять спеціальні навчання.

Також Олександр Старух анонсував відкриття в недалекому майбутньому  кисневих станцій у містах Бердянськ і Кам’янка-Дніпровська та поінформував присутніх про надходження державної медичної субвенції. За її кошти для первинної ланки медицини області планується закупити не одну сотню кисневих концентраторів.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН