Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці потурбувалися про безпеку пішоходів

«Місячник безпеки дорожнього руху» буде проведено на території обслуговування Новокаховського відділу поліції з 01.06 по 30.06 2020 року – з метою посилення контролю за безпекою дорожнього руху, дотриманням Правил дорожнього руху його учасниками, запобігання загибелі та травмуванню людей на вулично-дорожній мережі.

Одна з головних і актуальних причин високого рівня аварійності в Україні – низька дисципліна учасників дорожнього руху, особливо пішоходів. Їхня поведінка свідчить про недбале ставлення до елементарних Правил дорожнього руху. Важливо, щоб кожна людина замислилась над цінністю власного життя і життя своїх рідних, близьких та друзів, і неухильно дотримувалась би цих правил. Найбільш поширені причини аварійності – керування транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, перевищення швидкісних режимів руху водіями транспортних засобів, порушення правил проїзду перехресть, правил проїзду пішохідних переходів, проїзд на заборонений сигнал світлофора, порушення правил дорожнього руху пішоходами та велосипедистами, порушення правил користування водіями засобами зв’язку. Як правило, це може призвести до травмування і навіть загибелі.

За останній тиждень зафіксовано 8 дорожньо-транспортних пригод. На щастя, ніхто з учасників не отримав тілесних ушкоджень. Задокументовано 5 правопорушень, передбачених ст. 130 КУпАП «Керування транспортним засобом особами у стані сп’яніння». Наголошуємо на необхідності дотримання кожним учасником Правил дорожнього руху.

Нагадуємо: переходьте вулиці у визначених місцях, тобто на пішохідних переходах, і на регульованих світлофорами перехрестях. Не втрачайте пильності. Дотримання вказаних правил не є гарантією безпеки, тому що дуже часто навіть у визначених місцях трапляються аварії.

Схильність пішоходів до легковажності та необережності там, де за логікою необхідно бути винятково зібраним, як на вулицях так і на дорогах, причому не в якихось непередбачуваних ситуаціях, а в місцях, де транспортні і пішохідні потоки неминуче перетинаються – призводять до трагічних наслідків. Дії пішоходів для водія не завжди є передбачуваними та прогнозованими, а тому статистика свідчить, що значна кількість ДТП, в порівнянні з іншими транспортними пригодами, трапляється саме з вини пішохода.

Шановні громадяни! Дотримуйтесь Правил дорожнього руху не лише під час проведення відпрацювання.

Попереду – літні канікули в навчальних закладах. Багато дітей рухаються вулицями. Просимо батьків не залишати дітей без нагляду. А дітям свідомого віку нагадуємо: будьте обережні на дорозі!

Новокаховський відділ поліції

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН