Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На території Національного парку «Нижньодніпровський» затримали браконьєрів

10 червня 2020 року під час рибоохоронного рейду на території Національного парку «Нижньодніпровський» державними інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля викрито два грубих порушення Правил рибальства.

У першому випадку, в акваторії р. Козак, поблизу с. Одрадокам’янка Бериславського району громадянин здійснював вилов водних біоресурсів вбрід за допомогою мисинової сітки. В результаті незаконних дій порушник впіймав 4 екз. карася сріблястого, 2 екз. плоскирки та одним екз. ляща загальною вагою майже 4 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 306  грн.

В другому випадку,  викрито порушника, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову з дюралевого човна. За допомогою двох мисинових сіток (45 метрів) порушник виловив 35 кг риби: карась сріблястий – 70 екз. та короп – 3 екз. Завдано збитків у розмірі 2 108 грн.

Інцидент стався в акваторії Дніпровсько-Бузького лиману, біля с. Геройське Голопристанського району Херсонської області.

На правопорушників оформлено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дюралевий човен, заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено до рішення суду.

В Управлінні Держрибагентства у Херсонській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (050) 012-35-73. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН