Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині вироблятимуть кавуновий мед

На Херсонщині у Голопристанському районі відкривається цех із виробництва бекмесу — так званого кавунового меду. Про це заявив під час брифінгу у межах інформаційного туру для журналістів «Екооздоровлення на Херсонщині» голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, повідомляє Укрінформ.

«Та розмова, яку ми почали минулого року про бекмес (переробку кавунів), цього року отримає продовження вже під час запуску виробництва бекмесу тут, на «Зелених хуторах Таврії». Це так само крафтове виробництво», — зазначив Юрій Гусєв.

За його словами, він презентував такий продукт у Києві і зрозумів, що це може зацікавити покупця за межами області.

Як зазначив керівник проєкту «Зелені хутори Таврії» Олександр Долинко, це продукт, який здавна готували на Херсонщині.

«З нього можна робити гроші… Розрізаємо кавун, м’якоть виймаємо, вижимаємо, сік у дека великі зливаємо, і томиться він приблизно зранку до пізньої ночі, потихеньку і випаровується, десь 12 годин. Залишається лише оте, що у нас у банці. Сто відсотків тут — кавун. Це оздоровча річ, не лише смачна. Для тих, у кого цукровий діабет – будь ласка, оце можна, хто хоче схуднути: на 100 грам — 106 калорій, у кого хвороби нирок — це ж кавун, лише «зимовий» кавун», — зазначив Олександр Долинко.

Торік, за словами керівника проєкту, виготовили лише 30 трилітрових бутлів бекмесу. У 2020 р. працюватиме невеликий цех, де виготовлятимуть в десять разів більше бекмесу. Керівник проєкту «Зелені Хутори Таврії» сподівається, що цю ідею підхоплять і в інших районах Херсонщини, де ростуть кавуни, адже це додатковий заробіток для фермера.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН