Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сільський зелений туризм – головний тренд цьогорічного туристичного сезону на Херсонщині

Сільська місцевість приваблює людей різними речами, починаючи від особливого досвіду життя, огляду визначних пам’яток, покупок унікальних локальних продуктів та товарів, перегляду дикої природи, відпочинку до простого спокою та тиші, яких так не вистачає в сучасних мегаполісах. Тому недарма національна туристична організація України оголосила 2020 рік – роком сільського зеленого туризму.

Особливо зелений туризм підійде тим, хто втомився від життя у великому місті, адже відпочинок на природі – це віддаленість та замкнутість, мир і тиша, усамітнення та спокій, автентична культура, місця спадщини, альтернативний спосіб життя, непорушена природа, гостинні господарі, безпека, ексклюзивність та естетично приємні ландшафти.

На Херсонщині сільський зелений туризм має достатній потенціал та всі можливості для успішного й сталого розвитку. Цьому неабияк сприяє унікальний природний комплекс, клімат, щедрість земель та гостинність місцевих жителів. Зараз у Херсонській області функціонує 65 об’єктів відпочинку у сільській місцевості: садиби, селянські і фермерські господарства, комплекси для рибалок.

Кожен знайде для себе вид відпочинку, який йому однозначно припаде до душі. Це може бути риболовля, катання на конях, купання в водоймах, виготовлення виробів з глини, різьба по дереву, лозоплетіння, ознайомлення з народними обрядами, побутом та умовами проживання селян минулого століття, з особливостями регіону, його пам’ятками та природним ландшафтом.

Крім цього, сільський туризм – це ефективний інструмент допомоги місцевому населенню покинути поля, не покидаючи села. Адже він надає комерційні можливості та можливості зайнятості громадам, які стикаються зі зростаючою проблемою забезпечення життєздатності місцевого населення. За відсутності цих можливостей для розвитку сільського бізнесу, міграція до міських районів буде продовжувати зростати, що ще більше навантажить інфраструктуру та соціальні послуги міст України.

сайт ХОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН