Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині готуються до відкриття дитячих таборів

У Скадовську готуються приймати відпочивальників в умовах адаптивного карантину. Готуються до відкриття й дитячі оздоровчі табори. Як вони працюватимуть та які обмеження будуть у їх роботі, з’ясовували кореспонденти Суспільного.

Столи у їдальні мають бути розставлені з дотриманням дистанції, в наявності мають бути антисептики та дезінфектори. В кожної новоприбулої дитини обов’язково мають перевірити температуру та медичну довідку – тільки тоді дитини потрапить до свого загону, розповідає директорка Херсонського центру позашкільної роботи Ірина Свинаренко.

Керівниця дитячого табору Людмила Шара говорить, що вже чекають на перших відпочивальників:

“Ми готові. Якщо нам скажуть, що вже можна приймати дітей, то за дві доби ми все підготуємо”.

У таборі Людмили Шари відпочивають тільки діти з Херсонщини. Путівки на 90 відсотків оплачуються з бюджету Херсона, розповідає Ірина Свинаренко:

“Повна вартість путівки – 5 880 гривень. Це 450 гривень на добу”.

У Скадовську Херсонської області готують до відкриття дитячі табори (РЕПОРТАЖ)Світлина: Суспільне Херсон

Дитячі табори запрацюють тільки після завершення карантину

При обстеженні закладу звертають увагу, в першу чергу, на спальні та їдальню, говорить начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Віталій Боярський. За його словами, в таких дитячих таборах мають запроваджувати систему безпечності харчових продуктів за системою HACCP. Це міжнародна система аналізу ризиків, небезпечних чинників та контролю критичних точок. В Україні її запроваджено наприкінці 1990-х років.

Готуються в місті й до відкриття розважальних майданчиків та дельфінарію, розповідає голова Скадовської райдержадміністрації Світлана Покутня:

“Будуть розваги для дітей, але будуть дотримуватись карантинних вимог. Ми й дотепер проводимо дезінфекцію місць скупчення людей – біля супермаркетів, зупинок громадського транспорту”.

У Скадовську Херсонської області готують до відкриття дитячі табори (РЕПОРТАЖ)Світлина: Суспільне Херсон

Голова Скадовської райдержадміністрації Світлана Покутня говорить, що дезінфекцію в місті проводять й досі

За словами очільниці району, дитячі оздоровчі заклади у них відкриються не раніше, ніж це дозволить 392-га постанова Кабміну – тобто, тільки після закінчення карантину.

Суспільне

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН