Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кафе та ресторани Херсонщини можуть приймати відвідувачів всередині

З 5 червня, на Херсонщині набирають чинності чергові послаблення карантину. Зокрема, закладам громадського харчування дозволяється обслуговувати клієнтів не лише на літніх майданчиках, а й всередині. Проте, звичайно, дотримуючись певних правил, які прописані у постанові головного державного санітарного лікаря України.

Зокрема, забороняється:
*самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу працівника закладу;
*функціонування дитячих кімнат;
*проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 осіб;
*очікування черги (в тому числі для користування санвузлами) в приміщенні закладу.

У закладі громадського харчування має забезпечуватись дотримання відстані не менше 1,5 м між сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахуванням дітей віком до 14 років), якщо столи не відокремлені один від одного суцільною перегородкою. Дозволяється видача замовлень в багаторазовому посуді виключно за наявності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині з використанням миючих засобів.

Працівники закладів громадського харчування, в тому числі ті, які видають замовлення та здійснюють розрахунок, повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор, окуляри (або захисний екран між працівником та відвідувачем при видачі замовлень на виніс) та одноразові рукавички.

Відвідувачі повинні обробити руки антисептичним засобом перед входом на територію закладу громадського харчування, дотримуватись соціальної дистанції в 1,5 м, заходити до закладу та пересуватись по ньому вдягненими в захисну маску, що прикриває ніс та рота (крім часу сидіння за столом з цілю приймання їжі та/або напоїв).

Детально ознайомитись з усіма рекомендаціями до щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину можна за посиланням https://bitly.su/KC8GPQR

Держпродспоживслужба у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН