Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Миколаєві відремонтували унікальне судно, що ліквідує розливи нафти

2 червня в Миколаєві спустили на воду після ремонту багатоцільовий буксир “Маршал”. Його транспортували козловим краном в акваторію Миколаївської верфі.

Вага буксиру 620 тонн, а разом із устаткуванням для підйому – понад 800 тонн. Причиною ремонту стала поламка під час переходу судна з Туреччини, де воно було побудоване, до Миколаєва.

На миколаївському підприємстві завершився ремонт судна "Маршал"

Буксир став на ремонт 20 березня. Процес затягнувся, каже Микола Рослов, тому що чекали на деталі від британського виробника. А щоб не гаяти час, провели повне обстеження і профілактику всіх систем.

На миколаївському підприємстві завершився ремонт судна "Маршал"

Керівник компанії, фахівці якої провели основні ремонтні роботи, Сергій Бурковець, каже, що подібні буксири вже ремонтували, тому технічних проблем не виникало.

На миколаївському підприємстві завершився ремонт судна "Маршал"

“Маршал” – багатофункціональний буксир, не має обмежень щодо району плавання, швидкість – 12 вузлів (22 кілометри на годину), має носову та кормову лебідки. Унікальність його в тому, що це – єдине в Україні судно, оснащене устаткуванням для ліквідації наслідків розливу нафти на воді. Після ходових випробувань орієнтовно, у понеділок, 8 червня, буксир “Маршал” стане до роботи.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН