Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховський річпорт нарощує обсяги перевезень будівельних вантажів (відео)

Новокаховський річковий порт планує цього року збільшити перевалку вантажів до 2 мільйонів тон. Найбільша частина вантажу припадає на традиційну для порту номенклатуру: сипучі мінерально-будівельні вантажі.

«Ми спеціалізуємось на гранітах, мінеральних будівельних матеріалах: це граніти із Запорізького кар’єру, з Нікопольського, Новопавлівського кар’єру Дніпропетровської області, відсіви і піски з Херсонської області та Запорізької області. Ми співпрацюємо в частині закупівель з усією Україною. Найвіддаленіший порт, з яким ми співпрацюємо, це – Кременчук, Полтавська область. А покупці – з Херсонської області», – розповіла директорка Новокаховського річкового порту Тетяна Філь.

Річковий порт розташований у Таврійську, приймає річкові судна і типу «річка-море». Для збільшення вантажообігу підприємство річкового транспорту розширює територію і закуповує сучасні портові крани та перевантажувачі.

«Останніми роками ми збудували новий сучасний причал довжиною 90 м, який дає нам змогу додатково перевалювати, а ще зберігати 3 600 тон вантажів по тилу, у фронті – 5 400 т. Це сучасний причал, для якого ми придбали колісний перевантажувач, який за своєю потужністю і результативністю не можна зрівняти з гідравлічним, з портальними кранами. Це додало в роботі великих плюсів. Що ж стосується іншої техніки, то ми ще за цей час купили фронтальний навантажувач і зараз – у процесі закупівлі четвертого портального крану «Кіровець» потужністю 10 тон. Зараз компанія «Югмормонтаж» виконує його монтаж, тож до осені будемо з новим краном», – додала керівниця річпорту.

У навігацію на підприємстві задіяні півсотні працівників, у зимовий період – до 35, всі забезпечуються соціальним пакетом: лікарняні, відпустки, платежі до Пенсійного фонду. Середня заробітна плата становить 14 тисяч гривень. На час карантину Новокаховський річковий порт не зупиняв свою роботу, оскільки віднесений до об’єктів критичної інфраструктури та віддалений від населених пунктів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН