Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Перший квартал 2020: успіхи і проблеми Новокаховської ОТГ

Про виконання основних напрямків Програми економічного, соціального та культурного розвитку Нової Каховки за перший квартал 2020 року на черговому засіданні виконкому 26 травня доповів перший заступник міського голови Леонід Чурсинов.

У ПРОМИСЛОВОСТІ – СТАБІЛЬНІ ПОКАЗНИКИ
Попри карантинні обмеження, непогано йдуть справи у промислових підприємств міста. За перші три місяці 2020 року було реалізовано товарів і послуг на 612 млн. грн.., що складає 122% до аналогічного періоду торік. Виконали сезонні роботи і сільськогосподарські підприємства. Було посіяно 1541 га озимих культур. Під час весняно-польових робіт підготовлено сільгосптехніку, ґрунт та насіння до посіву ярових культур. Незмінними залишаються основні проблеми у сфері сільського господарства: висока ціна на енергоносії, воду, паливно-мастильні матеріали, насіння, мінеральні добрива; нестача робочої сили для обслуговування та вирощування багаторічних насаджень; малопрогнозовані кліматичні умови.
КОЖНЕ П’ЯТЕ БУДІВНИЦТВО В ОБЛАСТІ – У НОВІЙ КАХОВЦІ
Згідно звітних даних Програми, за 2019 рік загальний обсяг будівельних робіт склав 366 млн. грн. Питома вага в загальному обласному обсязі виконаних будівельних робіт становить 20%. За січень-березень 2020 року виконано будівельно-монтажні та проектні роботи на об’єктах міської комунальної власності за рахунок коштів міського бюджету на 2 млн. 147,1 тис грн. Із запланованих на 2020 рік 33 об’єктів завершено роботи по будівництву, реконструкції та капітальним ремонтам на 8 об’єктах, на 10 об’єктах роботи продовжуються. Роботи поточного характеру виконано на 5 об’єктах.
Зокрема, виконано та профінансовано проектні роботи і проходження експертизи на об’єкті «Створення нового освітнього простору профільної школи – академічного ліцею шляхом проведення капітального ремонту приміщень будівлі загальноосвітньої школи по вул. Затишна,28, в м. Нова Каховка з впровадженням енерго- та ресурсозберігаючих заходів (другий етап)». Виконано ремонт вуличного освітлення: по вул. Пушкіна замінено 15 світлоточок на енергоощадні та вул. Новоселівська – 35 світлоточок.

За даними Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю, протягом першого кварталу 2020 року введено в експлуатацію 28 об’єктів містобудування. 8 з них – житлового призначення і 14 об’єктів – громадського призначення. У першому кварталі 2020 року було надано кімнати у сімейних гуртожитках міста трьом сім’ям (6 осіб), одній кімнаті надано статус «службова».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН