Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині викрали військового

На Херсонщині поблизу півострова Чонгар викрали українського військового. На місці події видно сліди боротьби, а версія про дезертирство не знаходить свого підтвердження.

Таку інформацію вночі 30 травня оприлюднили у військовій службі правопорядку у Збройних силах України. Наразі це лишається чи не єдине офіційне повідомлення з цього приводу.

У військовій службі правопорядку тоді повідомили, що армійця викрали зі спостережного посту й місце його перебування лишається невідомим. Ані в Міністерстві оборони, ані в Держприкордонслужбі цю інформацію не прокоментували досі.

Тривалу паузу взяв й голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв – лише уночі 31 травня очільник Херсонщини у своїй сторінці на Facebook написав повідомлення про те, що обставини зникнення на адмінмежі з анексованим Кримом військового наразі встановлюються. За його словами, зниклий не мав підстав самовільно покидати місце служби.

Натомість військовий журналіст Юрій Бутусов зранку 31 травня на своїй сторінці у Facebook повідомив, що зниклий – це старший солдат 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський.

За інформацією журналіста, військового викрали саме російські спецслужби, які вивезли його на територію тимчасово окупованого Кримського півострова, де оформили як “порушника державного кордону РФ”. Для цього, буцімто, окупанти навіть телефонували до батальйону, в якому служить викрадений військовий, щоб уточнити його дані.

Також Бутусов повідомив, що Євген Добринський перебував на посту сам, попри наказ військового командування виставляти на передові пости від двох караульних, й без зброї.

У 95-й ОДШБ досі жодної інформації про зникнення свого військовослужбовця не оприлюднили. Натомість офіційну позицію військового відомства на шпальтах видання “Крим.Реалії” оприлюднив начальник служби зі зв’язків з громадськістю командування десантно-штурмових військ ЗСУ Валентин Шевченко. Він підтвердив факт викрадення військового.

Також в коментарі виданню речник десантно-штурмових військ підтвердив, що військового звуть Євген Добринський, але спростував інформацію про те, що він перебував на позиції сам й нібито був без зброї.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН