Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За надра херсонські підприємства сплатили 4,7 мільйонів гривень рентної плати

Протягом січня – квітня 2020 року від платників Херсонщини до зведеного бюджету надійшло 4,7 млн. гривень рентної плати за користування надрами. З них обласний бюджет та бюджети місцевих громад нашої області отримали
 1,6 млн. гривень рентної плати за користування надрами. Решта – 3,1 млн. гривень плати надійшла до державного бюджету. Таку статистику навели спеціалісти управління податкового моніторингу  Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі. 

Також, за звітний період до інших місцевих бюджетів перераховано  4,3 млн. гривень рентної плати за спеціальне використання води та 0,4 млн. гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів. 

Нагадаємо: Платниками рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин є суб’єкти господарювання, у тому числі громадяни України, іноземці та особи без громадянства, зареєстровані відповідно до закону як підприємці, які набули права користування об’єктом (ділянкою) надр на підставі отриманих спеціальних дозволів на користування надрами (далі – спеціальний дозвіл) в межах конкретних ділянок надр з метою провадження господарської діяльності з видобування корисних копалин, у тому числі під час геологічного вивчення (або геологічного вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою) в межах зазначених у таких спеціальних дозволах об’єктах (ділянках) надр.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН