Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олександр Співаковський спростував фейки про будівництво басейну ХДУ

Звернення він розмістив у соціальних мережах.

Найкращим інструментом знищення фейків є відкритість. Тому сьогодні на своїй сторінці я хочу сказати про наступне. Нам вдалося менш ніж за рік побудувати фантастичний об’єкт – басейн Херсонського державного університету. Басейн, який, починаючи з грудня 2019 обслуговує студентів, викладачів, співробітників нашого рідного університету та жителів міста, включаючи людей з особливими потребами, вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл. 4 місяці такої публічної експертизи говорять про те, що нам дійсно вдалося створити унікальний об’єкт, подібних якому немає на теренах Херсонщини. Тепер стосовно фінансових аспектів, навколо яких деякими літераторами створюються міфи та фейки.

Ми представляємо вам документ (див. на фото), який показує, що вхідна вартість за результатами тендерних торгів – 15 705 432,60 грн., за результатами внесених змін до проєкту в процесі будівництва вартість виконаних та оплачених робіт склала 14 887 249,40 грн.

Хочу сказати, що за 10 місяців реальна вартість об’єкту, який не був змінений взагалі і повністю відповідає авторському проєкту (що підтверджено відповідними документами) була зменшена на 818 183 грн. (це можна побачити на другому фото). Нехай хтось покаже ще хоча б один об’єкт в Україні, який завершений у терміни із зменшенням вартості на 8%.

Ще раз повторюсь, але 3,5 місяці(з 20 листопада 2019 по 15 березня 2020) по 10-12 год/добу басейн працював без збоїв з температурою води 27° С та температурою повітря 28° С. Багато людей, які використовували інфраструктурний об’єкт Херсонщини можуть це підтвердити.

Стосовно авторського нагляду та технагляду. Авторський нагляд показав, що ми спорудили об’єкт, який не відрізняється від того, який є в проєкті, а технагляд підтвердив, що якість виконаних робіт повністю відповідає вимогам.

Ми відкриті, але є питання до тих закритих замовників: хто вони? Чому така кількість випускників ХНТУ переймається проблемами ХДУ? Можливо, час займатися проблемами своєї Alma-mater?

І головне: наш університет відкритий до спілкування, ми рухаємося вперед, тому всіх випускників Херсонщини чекаємо у нашому чудовому університеті, у якому розбудовується все: лабораторії, бібліотека, паркові локації, які створюються для студентів та викладачів.

Правда понад усе!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН