Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як відзначають на Херсонщині Міжнародний день музеїв

Майже три роки, як в Таврійську існує музей історії міста. За цей час тут стільки зроблено, що ніхто вже не може уявити, щоб місто не мало свого музею.

Крім того, що тут створено експозиції, які розповідають про непростий історичний шлях міста-трудівника Таврійськ та степового краю Херсонщини з часів скіфів, музей став своєрідним культурним центром, де збираються знані трудові колективи міста, цікаві люди, проводяться зустрічі ветеранів з молоддю.

Кожен знайде для себе тут щось особливо цікаве. Сюди приваблює гостинність і душевність директора музею Наталі Малинової та її помічників – членів гуртка юних музеєзнавців. За їх участю в музеї проходять різноманітні заходи – зустрічі ветеранів війни і праці, трудових колективів залізничної лікарні, станції Каховка, річпорту, патріотичного напрямку, до Дня Перемоги.

Зазвичай, 18 травня – в Міжнародний день музеїв в залах музею історії міста Таврійськ гостинно та урочисто. Грає музика, яка посилює відчуття часу, що зберігається тут в кожній світлині, документові, в старому веретені, чайнику з часів війни, старовинному самоварі.

До речі, багато чого з експонатів принесли самі жителі Таврійська, і продовжують приносити і передавати до музею по цей час. Як, наприклад, вишиване жіноче вбрання дореволюційного часу, яке передала мешканка Таврійська Олена Степанова.

Цього року плани музейних хранителів порушив карантин. Але Наталя Анатоліївна продовжує працювати, висвітлює історичні події онлайн на сайті Таврійської міської ради. За що мешканці міста їй дуже вдячні. Як і за любов до рідного краю, його історії, чому Наталя Анатоліївна навчає своїх помічників – учнів міських шкіл, де вона викладає історію. Саме тому в книзі відгуків так багато щирих слів вдячності та поваги до хранителів нашого історичного минулого.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН