Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці допомагають продуктами самотнім мешканцям міста

Вже другий місяць поспіль в Україні триває карантин. За даними Міністерства охорони здоров’я, у зоні ризику зараження коронавірусом – люди від 60 років, а в зоні найбільшого ризику – літні люди віком від 80 років.

Ці громадяни змушені бути ізольованими через ряд причин – вік, хвороби, прикутість до ліжка, а що найгірше – через те, що перебувають у групі ризику. Адже в умовах карантину саме їм рекомендовано не виходити з дому, і основна їх потреба – це не залишитись на самоті зі своїми проблемами.

Працівники територіального центру виявляють та надають допомогу одиноким та одиноко проживаючим громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, організовують доставку їм продуктів харчування, засобів гігієни, ліків для убезпечення інфікування. Допомагають з оплатою комунальних послуг.

З початку карантину розпочато роботу щодо забезпечення найбільш вразливих верств населення продуктовими наборами.

Компанією «Сєть плюс» (директор Оксана Шляжко) упродовж терміну дії карантину постійно здійснюється забезпечення продуктовими наборами одиноких і одиноко проживаючих літніх людей. На 12 травня «Сєть плюс» надала 300 громадян продуктових наборів.

Отримали продуктові набори і 9 громадян, які звернулися через «урядову гарячу телефонну лінію» ОДА та на «гарячу лінію місцевого антикризового штабу».

Люди висловлюють щирі слова подяки за увагу, підтримку і допомогу продуктами харчування. Робота проводиться у тісній співпраці з УПСЗН. Працівники терцентру щоденно на зв’язку з громадянами, яких обслуговують.

На період проведення карантинних заходів для недопущення загибелі осіб, що перебувають у складних життєвих обставинах, в т.ч. бездомних громадян, на території Новокаховської ОТГ забезпечено двічі на тиждень роздачу продуктових пайків через місцеву благодійницю – Марію Іванівну Шабаліну.

Територіальний центр висловлює подяку активним і небайдужим підприємцям міста за таку важливу допомогу.

Шановні мешканці громади! Якщо ви знаєте одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, які потребують допомоги, або вам відомо про виникнення складних обставин, пов’язаних із життям громадян під час карантину – телефонуйте за номерами телефонів «гарячих» телефонних ліній: 9-07-51; 4-21-16.

Директор Людмила ЛОГВІНОВА

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН