Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Резонансне розслідування у Запоріжжі: рішення судді призвело до збитків у 800 тисяч

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, повідомили про підозру колишній судді одного з районних судів Запорізької області. Екссуддя підозрюється у постановленні завідомо неправосудного судового рішення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, під час розгляду цивільних справ суддя невірно застосовувала норми матеріального та процесуального права без встановлення обставин спору та належної оцінки доказів в інтересах третіх осіб. Унаслідок чого суддя винесла завідомо неправосудні рішення у справах про визнання права власності на нерухоме майно, а позивачі безпідставно заволоділи квартирами, розташованими у містах Запоріжжя та Вільнянськ. Неправосудне рішення завдало збитків майже 800 000 гривень.

Також рішенням Вищої ради правосуддя підозрювану притягнуто до дисциплінарної відповідальності та звільнено із займаної посади.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Запорізької області. Оперативний супровід – Управління СБУ в Запорізькій області.

У разі доведення вини, екссудді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. 

ДБР

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН