Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Співробітники ДБР у Запоріжжі затримали злочинне угрупування

В Запорізькій області співробітники Нацполіції затримали організовану злочинну групу, до якої входило понад 20 осіб.

Організаторами були батько та двоє синів. Інші особи віком від 20 до 38 років, деякі – раніше засуджені. Займалось угрупування розбоєм, пограбуваннями, крадіжками. Під прицілом банди були автівки, квартири та будинки, а також живі люди, яких викрадали та вимагали відкуп.

Поліцією були проведені слідчі дії, в ході яких вилучались докази, серед яких і транспортні засоби зловмисників. Останні, аби уникнути покарання, нерідко спалювали все, що могло бути використане, як доказ. Крім того, учасники ОЗГ погрожували поліцейським під час проведення оперативних заходів. Попри це, зібрана доказова база до 20 кримінальних справ, доведено, що лише в цьому році учасниками ОЗГ було скоєно більше 10 кримінальних правопорушень. Цими днями проведено 46 обшуків в місцях мешкання та зберігання крадених речей.

До операції по затриманню було залучено спецпідрозділ КОРД, аби запобігти ймовірному збройному опору з боку правопорушників. Декількох фігурантів затримано, один наразі переховується на території РФ. ОЗГ інкримінують низку статей: кримінальне провадження відкрито за статтями 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 185 (Крадіжка), 186 (Грабіж), 187 (Розбій), 189 (Вимагання), 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), 257 (Бандитизм), 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), 296 (Хуліганство) та 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони) Кримінального кодексу України.

UA: Запоріжжя

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН