Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні почали працювати фонтани

З 12 травня у Херсоні запрацювали п’ять фонтанів: “Світловий”, “Ювілейний”, “Лілея”, “ЦКБ” та фонтан на бульварі Мирному. Фонтан по проспекту Ушакова на набережній запрацює пізніше, влітку.

В перший день послаблення карантину відкрились Херсонські парки. Місцева жителька Марина Колокот говорить, що постійно тренувалась у парку, а коли настав карантин, то засумувала. Тепер, коли парки відкрили, жінка знову прийшла на пробіжку. І тут побачила такий приємний сюрприз: працює фонтан.

У Херсоні в перший день послаблення карантину запрацювали фонтани

Херсонка Людмила Левіна гуляє у парку з дитиною. Говорить, що знала про послаблення карантину, тому й вийшли в парк:

“Ми чули, що можна погуляти в парку. Тому з малим прийшли сюди. Фонтани запрацювали, це приємно”

Гуляє у парку з дитиною Вікторія Сташенко. Говорить, що не знала про відкриття фонтанів з 12 травня, тож для неї це стало приємною несподіванкою.

У Херсоні в перший день послаблення карантину запрацювали фонтани

На обслуговувані “Херсонводоканалу” 6 фонтанів. Фінансуються вони за гроші з міського бюджету. 12 травня запустили 5 фонтанів, – розказав директор підприємства Михайло Чемерис:

“Ми не запустили фонтан на проспекті Ушакова, на набережній, тому що хочемо зробити його більш естетичним, гарнішим. Фонтани будуть працювати цього року, крім понеділка, щодня з 10 години ранку. І у травні фонтани, які не мають підсвічування, будуть працювати до 8 вечора, а які мають – до 9 вечора. У червні, коли збільшиться світловий день, фонтани, які мають підсвічування, працюватимуть до дев’ятої тридцяти”.

Цього року на утримання міських фонтанів у бюджеті передбачили 1 мільйон 70 тисяч гривень. Ще 400 тисяч очікують на електрику для фонтанів на найближчій сесії міської ради. Це на прохання городян, щоб фонтани працювали щодня і підсвічувалися, – пояснив директор Херсонводоканалу.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН