Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На узбережжя Тилігульського лиману прилетіли рожеві фламінго (Відео)

Групу з п’яти рожевих фламінго помітили на узбережжі Тилігульського лиману. Про це у фейсбуці повідомив начальник науково-дослідницького відділу Регіонального ландшафтного парку «Тилігульський» Ігор Гержик.

Про появу екзотичних птахів наукових співробітників ландшафтного парку сповістив орнітолог Павло Панченко. Після цього дослідники вирушили на акваторію лиману.

«Це перша зустріч цього екзотичного птаха на Тилігульському лимані. Усього ми нарахували п’ять особин. Рожевий фламінго – єдиний вид фламінго, що мешкає на території пострадянських країн», – зазначив Ігор Гержик.

Рожеві фламінго – рідкісний для України вид птахів. Уперше їхню появу в нашій країні зафіксували у грудні 2011 року на узбережжі Будацького лиману. Тоді одеський біолог Іван Русєв пояснив приліт екзотичних птахів надзвичайно теплим початком зими та загальними змінами клімату.

Удруге приліт фламінго зафіксували в 2017 році. Тоді їх помітили на Сиваші в Херсонській області. Цьогорічну появу птахів Русєв також пов’язує зі змінами клімату та глобальним потеплінням.

За словами Ігоря Гержика, зазвичай в Європі фламінго гніздяться у заповіднику Камарг, в гирлі річки Рони, що на півдні Франції, в Лас-Марісмасі – на півдні Іспанії та в заповіднику Станьо ді Молентарджіус у Кальярі, на півдні острова Сардинія.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН