Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Коли у Херсоні відбудеться ЗНО-2020

Міністерство освіти України озвучило декілька версій початку ДПА та ЗНО 2020, в залежності від тривалості карантину.

Як повідомляє директор Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максим Кирпенко, якщо карантин завершиться в травні, то пробне ЗНО переноситься на червень, а основна сесія буде проходити з 25 червня по 17 липня (її результати стануть відомі до 31 липня).

У випадку продовження карантину до серпня, основна сесія зміститься на 17 серпня – 4 вересня (результати повідомлять до 17 вересня).

Відповідно зміститься і додаткова сесія – при вказаних двох варіантах вона може розпочатися з 28 липня або з 22 вересня.

Фахівець акцентує увагу, що в умовах карантину проведення ЗНО та ДПА неможливе. Говорити про це можна буде тільки після завершення карантину.

Втім, формат і процедура проведення ЗНО не зміняться. За правилами, під час здачі ЗНО в аудиторії буде знаходитися максимум 15 учасників і два інструктори. Обов’язковим буде дотримання дистанції між учасниками, яка запроваджена в зв’язку з епідемією. Соціальне дистанціювання буде забезпечуватися і при вході в приміщення для тестування, щоб уникнути скупчення людей.

В разі необхідності, як відмічає МОН, всі учасники ЗНО та інструктори можуть бути забезпечені засобами індивідуального захисту та антисептиками. Приміщення будуть провітрюватися та дезинфікуватися.

В Міністерстві освіти вважають, що в умовах пандемії проведення ЗНО безпечніше, ніж вступні екзамени в виші. Більшість учасників здають ЗНО за місцем проживання, і їм не треба їхати в інше місто. За виключенням тільки мешканців маленьких сіл та райцентрів, які мають прибути до місця проведення ЗНО. Однак, для здачі вступних екзаменів, навпаки, більшістості абітурієнтам та їх батькам треба по декілька разів з’їздити в інші міста, що значно збільшить кількість переміщень громадян. За статистикою, 70% абітурієнтів вступають в університети Києва, Харькова, Львова, Дніпра та Одеси. Саме в університетах цих міст буде найбільше скупчення.

Як і кожного року, кожний учасник ЗНО може пройти тестування не більше, чим за 4-ма предметами. Максимальну кількість учасників збере українська мова і література, яку будуть здавати майже 370 тисячі дітей, майже 264 тисячі будуть здавати історію України, 186 тисяч – математику. На інші предмети записалась не така велика кількість учнів.

Тестові зошити ЗНО-2020 зверстані і більше, чим на 70% вже надруковані. В тестах дуже мало завдань, основаних на учбовому матеріалі, який 11-класники проходять в квітні-травні. Тому теми, які прийшлись на карантин, практично не скажуться на результатах.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН