Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні продають воду невідомого походження

Під час карантину особлива увага приділяється моніторингу якості питної води, яку споживає населення. І води, яка не лише тече з кранів, а й реалізується у пунктах розливу питної води.

Фахівці управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування та Нацполіції 28 квітня провели моніторингові рейди по Херсону.

– Незважаючи на активну роз’яснювальну роботу, сьогодні ми побачили, що у пунктах продажу води на розлив саме реалізатори, які розливають воду у споживчу тару, мало обізнані щодо гігієнічних і протиепідемічних заходів, яких вони повинні дотримуватись під час своєї роботи. Ми бачимо, що продавці можуть не носити маски взагалі або використовувати їх, порушуючи інструкції. – зазначив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.

Також у пунктах продажу відсутня інформація для споживачів щодо якості питної води. А якщо вона і є, то суперечить сама собі. Наприклад, в одному магазині був зазначений термін реалізації води – 24 години. А сама вода була завезена 3 доби тому. Також відсутні документи щодо очищення тих ємностей, у яких ця вода знаходиться у пунктах її продажу.

– Окремо хочу сказати щодо роботи акваматів. Це якісь загадкові споруди. На яких взагалі відсутня будь-яка інформація щодо того, хто надає цю послугу, яка якість цієї води. У разі виникнення захворювання чи отруєння через вживання такої води буде незрозуміло до кого застосовувати заходи реагування. Тому Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області застерігає усіх не купувати воду з невідомих джерел водопостачання. – стверджує Тарас Година-Арюпін.

Держпродспоживслужба у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН