Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині вода в криницях і джерелах стала небезпечною для життя

У більшості населених пунктів Болградського району немає нецентралізованих джерел питної води, де вода відповідала б вимогам води питної.

На засіданні Болградської райради з питань безпечної життєдіяльності населення начальник відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства райуправління Держпродспоживслужби Олена Гайдаржи повідомила, що в більшості населених пунктів району немає нецентралізованих джерел питної води, де вода відповідала б вимогам води питної.

За інформацією Держпродспоживслужби, майже 70% населення району використовують воду з криниць, джерел, озер і річок. Крім того, дев’ять населених пунктів, де мешкає майже третина населення району, використовують переважно привозну воду, а в п’яти з них використовують лише привозну воду. Тільки у п’яти населених пунктах району (місто Болград, села Виноградівка, Владичень, Городнє й Криничне) є громадські джерела з природною водою питної якості.

Зі 108 лабораторно досліджених криниць загального користування (загалом у районі їх 192) вода в 105 не відповідає гігієнічним нормативам. Із 13 джерел не відповідають гігієнічним нормативам 11. З досліджених дев’яти свердловин (загалом їх 12) не відповідають гігієнічним нормативам семеро. Із 12 пунктів розливу очищеної води стабільну якість води забезпечують лише пункти розливу в місті Болград і один у селі Криничне.

Голос України

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН