Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Літературний конкурс розпочався у Новій Каховці

Відповідно до розпорядження міського голови від 16 квітня 2020 року №131-р «Про підготовку та проведення в місті Нова Каховка у 2020 році конкурсу на здобуття літературної премії імені А.П.Бахути» розпочався Конкурс, присвячений 30-й річниці пам’яті Анатолія Бахути, поета-земляка.
Організаторами конкурсу є Новокаховська міська рада, відділ культури і туризму Новокаховської міської ради, літературно-меморіальний музей А.П.Бахути.

Метою конкурсу є сприяння відродженню культури України, заснованої на високих ідеалах Істини, Добра та Краси; показ краси та багатогранності світу, створеного авторами, сприяння розвитку таких видів мистецтв, як художнє слово та література; сприяння виявленню та збереженню талановитих літераторів, популяризація їх творчості; стимулювання написання сучасних творів, які відображають загальнолюдські цінності, громадянські й патріотичні позиції, погляди та переконання, які ґрунтуються на цінностях вітчизняної місцевої культури; зміцнювання дружніх та творчих контактів між творчими людьми в місті; сприяння задоволенню потреб населення у додаткових культурно-просвітницьких заходах високоморальної спрямованості.

Порядок проведення конкурсу:

Конкурс проводиться на базі Літературно-меморіального музею А.П.Бахути. На конкурс до 10 червня 2020 року надсилаються літературні твори, опубліковані окремими книгами чи в літературних часописах, надруковані протягом останніх двох років, але не пізніше, як за три місяці до їх висунення на здобуття премії. Приймати участь у конкурсі мають право автори, віком не менше 18 років, які проживають на території Новокаховської міської територіальної громади.

Твори та заявки надаються до Оргкомітету в електронному та паперовому вигляді за адресою: вул. Шевченка, 7, м. Нова Каховка, Е-mail: museum.bahuta@gmail.com Довідки за телефоном (05549) 3-64-89.

Конкурс проводиться у номінаціях:
– Художня література – поезія;
– Художня література – проза.

Положення про номінацію та зразок заявки знаходиться в оргкомітеті. Вік учасників визначається станом на 01 січня 2020 року.
За результатами конкурсу визначається два переможця, по одному в кожній номінації. Твори, розглянуті журі, залишаються для поповнення фондів Літературно-меморіального музею А.П.Бахути та бібліотек Новокаховської централізованої бібліотечної системи.

Оголошення результатів конкурсу та урочисте вручення Премії відбудеться після 01 серпня 2020 року. Дата урочистостей буде оголошена додатково.

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН