Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Військовослужбовець без водійських прав відповість перед судом за скоєння смертельного ДТП

До суду скеровано обвинувальний акт відносно військовослужбовця однієї з військових частин Збройних сил України, який обвинувачується у порушенні правил водіння транспортного засобу, що спричинило потерпілим середньої тяжкості та тяжкі тілесні ушкодження, а також смерть потерпілого та використанні завідомо підробленого документу (ч. 1 ст. 415 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

Слідством встановлено, що 23 січня 2019 року обвинувачений, рухаючись по трасі «Одеса-Мелітополь» за кермом «КАМАЗ», не витримав безпечної дистанції та скоїв зіткнення з автомобілем «УРАЛ».

Унаслідок ДТП, пасажир-військовослужбовець «КАМАЗ» загинув на місці пригоди, а двоє інших військовослужбовців отримали середньої тяжкості та тяжкі тілесні ушкодження.

Слідством встановлено, що обвинувачений не отримував водійського посвідчення на право керування транспортними засобами, а використовував підроблене з метою переведення по військовій службі на посаду водія.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України.

У разі доведення вини, винуватцю ДТП загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

ДБР

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН