Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікарка показала алгоритм підготовки до огляду хворих на коронавірус у реанімаційному відділенні

Косинка, костюм, перевірка респіратора, окуляри, дві пари медичних рукавичок на одну людину. В Обласному центрі лікування інфекційних хвороб головна лікарка Світлана Федорова показала алгоритм підготовки до огляду хворих у реанімаційному відділенні.

Лікарка вдягає необхідні засоби індивідуального захисту. Всі вони, окрім окулярів та косинки, одноразові. Далі перевірка респіратора: необхідно декілька разів у нього дмухнути. Якщо окуляри не запотіли – респіратор вдягнутий правильно. Окулярів не можна торкатись за пластмасову частину.

Так виглядає апарат штучної вентиляції легень.

Після виходу з реанімаційного відділення одноразові засоби індивідуального захисту утилізують.

Головна лікарка Миколаївського обласного центру інфекційних хвороб Світлана Федорова говорить: “Мене часто питають: “Ну, ось буде сонце, буде тепло і вірус помре? Можна ми людей десять, це ж безпечно, з дітьми зберемось на шашличок?” – Друзі мої… На сьогодні відомо, що вірус гине при температурі 92 градуси, якщо ця температура зберігається протягом 15 хвилин. Тобто, щоб загинув вірус, ніякі 20 градусів, ні 30, ні 60. Треба 92 градуси, інакше кажучи, це кип’ятіння протягом 15 хвилин. Або антисептики тощо. Я вас дуже прошу, не наражайте ваше життя на небезпеку. Залишайтесь вдома”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН