Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеські інженери розробили інструкції з виготовлення масок вдома і на підприємствах

Одеські інженери розробили та виклали для загального користування інструкції для виробничого виготовлення захисних щитків та масок для лікарів. За словами засновника Одеського інженерного бюро платформи Yak. Today Василя Тимощука, розробку над ними розпочали з другої половини березня.

Також інженери самостійно виготовляють засоби індивідуального захисту та відправляють поштою у міста, з яких надійде запит на сайт платформи Yak. Today. Наразі зробили близько 400 щитків, каже Василь Тимощук.

“Ми виготовляємо також ці маски та відправляємо їх як в інші міста, так і передаємо з рук в руки в Одесі. Є міста в Україні, які, на жаль, не мають таких майстерень”, – розповів Василь Тимощук.

До кожного виробу інженери написали три типи інструкцій: як це зробити вдома, у майстерні або на підприємстві. Щиток за інструкцією можна виготовити самостійно та він не потребує сертифікації. Василь Тимощук зазначає, на таку маску зараз є попит.

“Всі продовольчі магазини почали використовувати такі маски, але за рахунок того, що їх не дуже багато є в наявності, їх може собі дозволити лише великі компанії та мережеві магазини. Регіональні магазини та магазини в селах не можуть їх придбати. Немає місць де можна придбати такі маски й щитки”, – пояснив Василь.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН