Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вже рік на базі херсонського вишу вирощують нішеві плодові культури

Рік назад  на території Херсонського державного аграрно-економічного університету було закладено навчальний розплідник нішевих плодових культур. Про це у власному описі повідомляє Іван Мринський.

У розпліднику було висаджено різні сорти хурми, кизилу, сливи та винограду столового. Територію було огороджено. Для покращення приживаємості саджанців та для кращого розвитку рослин, за допомогою співробітників кафедри механізації та безпеки життєдіяльності – завідувача Домарацького О.О. та зав. лабораторією Пересунька В.І. було прокладено систему краплинного зрошення.
Протягом сезону 2019 року саджанці підживлювались, поливались, проводився їх захист від шкідників, хвороб та бур’янів.
З метою економії вологи застосовувалось мульчування ґрунту соломою в пристовбурових колах.
Завдяки дбайливому догляду студентів та співробітників кафедри рослинництва генетики селекції та насінництва відмічено гарний розвиток саджанців. Навіть в перший рік вирощування спостерігалось цвітіння хурми.
Восени, за участю студентів першого курсу агрономічного факультету, було виставлено стовпчики для підв’язування винограду на шпалери.
Для зменшення ризиків від пошкодження в зимовий період всі саджанці були старанно обгорнуті агроволокном.
Колекція навчального розплідника восени поповнилась зізіфусом, інжиром, новими сортами кизилу та малини, а в березні – сортами мигдаля солодкого, адаптованими для вирощування у зоні Південного Степу.
У березні студенти 3 курсу агрономічного факультету під керівництвом кандидата с.-г. наук, асистента кафедри рослинництва, генетики, селекції та насінництва Козлової О.П. на практичних заняттях з плодівництва набували в навчальному розпліднику практичних навичок з обрізки дерев.

Не зважаючи на коливання температур в березні та квітні поточного року вперше спостерігається цвітіння слив. Сподіваємось цього року скуштувати перші їх плоди!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН