Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для проїзду в громадському транспорті Миколаєва необхідно мати перепустку

У Миколаєві посилюються карантинні заходи. Вони стосуються введення з 14 квітня спеціальних перепусток для користування громадським транспортом.

Директор комунального підприємства “Миколаївпастранс” Олексій Ушаков говорить, що із вівторка, 14 квітня, в автобуси, маршрутки, тролейбуси – весь громадський транспорт міста Миколаєва – будуть пропускати пасажирів тільки за наявності даної перепустки. Контролюватися буде з боку поліції наявність у людей перепусток. Штрафувати, швидше за все, будуть як водія, так і пасажирів. Якщо людині потрібна перепустка, а вона не потрапляє під категорію, яка позначена постановою Кабінету міністрів, значить повинна звернутися в управління соцзахисту. Якщо вони підпадають під категорію, якій необхідна ця перепустка для догляду за своїми родичами або у них є інші причини.

Начальник відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради Дмитро Канарський говорить: “Самі перепустки включають в себе таку важливу деталь, як QR-код. Цей QR-код, якщо прочитати, то він виведе на певну сторінку в Інтернеті, і на цій сторінці зображено саме цю перепустку. Таким чином перевіряться справжність цієї перепустки. Якщо вона несправжня і QR-код несправжній – він виведе кудись в інше місце. Інформацію на перепустку подало більше 100 тисяч людей. Роздруковано більше 80 тисяч документів”.

– Конкретних алгоритмів роботи патрульної поліції немає, так як кожна ситуація індивідуальна і будемо вже відштовхуватись від тієї ситуації, що склалася. Патрульна поліція буде реагувати на кожен виклик однозначно. Будемо роз’яснювати громадянам положення Кабінету міністрів України щодо карантинних заходів, спілкуватися. Також сподіваємося на громадську свідомість та відповідальність, – говорить речник патрульної поліції Віктор Кірєєв.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН