Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонцям повернули 77 тисяч гривень за неякісні товари та послуги

За перший квартал 2020 року перевірено 63 суб’єкта господарювання з питань дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів, в тому числі 5 планових перевірок, 58 позапланових перевірок.

У 22 суб’єктів господарювання встановлені різного роду порушення вимог Закону України «Про захист прав споживачів».

За результатами перевірок 7 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності до 1 суб’єкта господарювання застосовано адміністративно-господарські стягнення, передбачені статтею 23 Закону України «Про захист прав споживачів» на загальну суму 1360 грн., видано 6 приписів про припинення порушень законодавства про захист прав споживачів.

За І квартал 2020 року до Управління захисту споживачів звернулося 163 споживача, з них: 112 – з письмовими заявами, 38 – на особистому прийомі, з урядової «гарячої лінії» – 13. Розглянуто – 147 звернень, з них задоволено 109 звернень, надано 38 роз’яснень.

За видами звернень: споживачі звертались до Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області зі скаргами на якість товарів, робіт і послуг.

За результатами розгляду звернень громадян за І квартал 2020 року споживачам повернуто за придбані неякісні товари і послуги 77 487 грн. в т.ч. у сфері торгівлі непродовольчими товарами 65 837 грн., а у сфері надання послуг 11 650 грн., що на 22% більше, ніж за аналогічний період 2019 р.

Держпродспоживслужба у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН