Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До Антикризового штабу на Херсонщині звернулося понад 2 тисячі людей

Антикризовий штаб з питань забезпечення населення груп ризику гуманітарною допомогою в умовах карантину продовжує свою роботу.

На сьогодні, з початку роботи штабу, а саме з 20 березня надійшло на гарячу лінію кол-центру 2898 дзвінків.

    Звернення надходять переважно від населення, яке потребує допомоги:

  • у продуктових наборах;

  • у вирішенні ряду питань, що хвилюють людей;

  • скарги, стосовно недотримання іншими сан-гіг.вимог, відсутність в аптеках засобів захисту  та інші.

   Також телефонують волонтери, які пропонують свої сили у розвантаженні продукції на складі, що прибула від аграріїв області, у фасуванні продуктових наборів для малозабезпечених верств населення.

         Дзвінки надходять і від представників бізнесу, які бажають допомогти або коштами на визначений рахунок Фонду «Захист», або продовольчою продукцією.

Найбільше дзвінків від місцевих мешканців, які опинилися у скрутному становищі в умовах карантину, ті що від сільського населення передаються на районні антикризові штаби для вирішення питання на місцях.

Дуже велика кількість дзвінків надходить від населення, яке хоче отримати продуктові набори, так як ці списки людей перевіряються на наявність офіційного статусу, на це потрібен час. Для того щоб це не викликало обурення у населення, дзвінки прийматимуться з 8.00 до 18.00 у будні. Вихідні залишаються на обробку даних операторами кол-центру.

Робота у районах області відбувається аналогічно як і у місті, створені Антикризові штаби зі своїм кол-центром, волонтери приймають дзвінки, відповідають на питання, вирішують їх, співпрацюють з місцевим бізнесом, що допомагає місцевим лікарням засобами захисту, також формуванням продуктових наборів для мешканців, відпрацьовують з мережею АТБ питання щодо забезпечення малозабезпечених верств населення у кожному районі продуктовими наборами.

І кожного дня районні штаби звітують обласному про результати роботи на місцях.

    До допомоги в місті на в районах долучилися громадські організації, меценати, благодійні організації, великі, середні та дрібні сільгосптоваровиробники області, волонтери та інші небайдужі громадяни в цей нелегкий для нас та країни час. Продовольчі запаси поповнюються лише за рахунок небайдужих представників бізнесу та аграріїв області у вигляді продовольчої продукції: олія, овочі, макарони, крупи, борошно, печиво.

     Ми висловлюємо їм  велику вдячність за підтримку та допомогу!!!

          Антикризовий штаб формує список осіб, які потребують допомоги, на складі волонтери формують продуктові набори та передають їх зі списком громадським організаціям, які безпосередньо здійснюють доставку за вказаними адресами, а потім звітують до штабу про перелік осіб, які отримали допомогу. І так щодня!

Окрім того, громадські організації за власний рахунок забезпечують гуманітарною допомогою тих, хто цього потребує.

За допомогою одна людина може звернутися один раз, вона отримує продуктовий набір, а далі, в разі подовження карантину та наявності продовольчої продукції на складі, вона отримуватиме ще продуктовий пакет.

Списки осіб,  які потребують постійної допомоги, формує Управління соціального захисту. Вони передаються до Корабельної, Суворовської та Дніпровської районних рад. Антикризовий штаб співпрацює з районними радами для уточнення офіційного статусу «малозабезпечені» тих, хто зателефонував на гарячу лінію кол-центру.

Для того, щоб отримати допомогу у вигляді продуктового набору, необхідно: звернутися до кол-центру, повідомити про наявність офіційного статусу «малозабезпечений», надати свої дані (прізвище, ім’я, адресу та контактний телефон).

На сьогоднішній день штаб потребує допомоги волонтерів для фасування продуктових наборів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН