Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Голова Бериславської РДА та Новокаїрський сільський голова сплатять штрафи за адміністративне порушення від 17 до 34 тисяч гривень

Представники влади Бериславського району дивують своєю поведінкою, відверто порушуючи законодавство України щодо карантинних заходів.

Так, голова Бериславської райдержадміністрації прийшов 6 квітня без маски на публічний захід – засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, викликаною розповсюдженням коронавірусу(!!!!).

Причому, 6 квітня, набула чинності заборона Кабінету Міністрів на перебування у громадських місцях без маски чи респіратора, без документів, на прогулянки у парках і скверах, на пересування групою більше двох, а людей старше 60 років уряд зобов’язав взагалі до самоізоляції на час карантину.

Роман Ставрос зауваження оточуючих ігнорував. Тож після засідання комісії відразу було складено відповідний протокол представниками місцевої поліції.

Протокол складено про адміністративне правопорушення за те, що Роман Ставрост знаходився на засіданні комісії без маски, на зауваження, які були подані всіма членами комісії не реагував. Протокол складено за статтею 44 — 3 кодексу України про адміністративні правопорушення, яким передбачено штраф за вказаною статтею від 17 до 34 тис. грн. Протокол буде направлено в суд для визначення суми штрафу у вказаному діапазоні. Якщо не буде сплачувати штраф, то матеріали будуть передані до виконавчої служби“, – прокоментувала виданню «Український південь» Тетяна Пшонь, начальник відділу комунікацій ГУНП в Херсонській області.

На онлайн-брифінгу 8 квітня 2020 року  Юрій Гусєв, голова Херсонської облдержадміністрації, прокоментував поведінку свого підлеглого так: «Я спілкувався з ним, він повинен понести адміністративну відповідальність. У нас всі рівні перед законом».

Але, мабуть, це не знає голова Новокаїрської сільської ради Віктор Горбань, який під час карантинних заходів зібрав сходку села, забуваючи про те, зібрання подібні теж заборонені. Знову виділився Бериславський район.

«Дійсно в Бериславському районі , коли проводили збори  також було складено протокол з аналогічних статей», – зазначає Тетяна Пшонь, начальник відділу комунікацій ГУНП в Херсонській області.

Тож Віктор Горбань теж сплатить штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень.

голова Новокаїрської сільської ради Віктор Горбань

 

З цього приводу односельчани навіть залишили відповідні дописи у ФБ. Так наприклад, Роман Серов пише

 – Ну, что, дорогие мои!
Сегодня наш любимый голова решил положить большой и авторитетный на постановление Кабмина и все заявления нашего любимого президента. Объяснили же, и это понятно даже самым тупым, что нельзя проводить массовые собрания во время карантина. А нет. Горбатый нам сегодня сказал: у меня свои законы!
За что и получил только что админ протокол от полиции. Я понимаю, что горбатого могила исправит, но причём же наши люди, которых он ставит под риск быть заражёнными этой китайской заразой.

Те, що місцева поліція склала два акти і на чиновника, і на сільського голову, не боячись тиску, говорить про те, що в поліції розпочались зміни.

Так, на цьому фото Роман Ставрост проводить спільне засідання з представниками місцевої поліції, навіть фотографуючи зі свого місця, а вже за декілька днів він отримає адміністративний протокол. Залишається питання, якою буде сума штрафу?

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН