Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До лікарні Нової Каховки передали партію засобів захисту

Партію засобів захисту передав народний депутат України Ігор Колихаєв. Ця важлива подія відбулася 3 квітня. Нині представники БО «Благодійний фонд Ігоря Колихаєва «Нам тут жити!» працюють за напруженим графіком.

Як розповіла представник фонду Наталія Лях, допомогу розділили на три етапи: спочатку Фонд організував надання фінансової допомоги лікарням області. Далі – підготували продуктові набори для самотніх людей, пенсіонерів та малозабезпечених.

Представники фонду сформували і розвезли по домівках мешканців Новокаховської громади 163 продуктових набори – їх отримали не лише у Новій Каховці, але й у Таврійську, всіх селах та селищах Новокаховської ОТГ.

«Перелік нужденних надали міська організація ветеранів війни та праці та УПСЗН, активно допомагають нам голови ветеранських організацій Дмитро Папуша, Надія Чабан, старости», – розповіла Наталія Лях. – Адже потрібно максимально швидко розвести цю допомогу літнім людям, які нині повинні залишатися вдома. Але їм потрібно щось їсти. Вже третій день ми розвозимо продуктові пакунки за адресами. І важливим є третій напрямок нашої роботи – придбання необхідних засобів захисту для медичних працівників».

Як нагадали працівники фонду, завдяки Ігорю Колихаєву вже направлено лікарям, а також рятувальникам, мешканцям громад Херсонщини фінансової та іншої допомоги на суму понад 2 млн. грн.. І фонд продовжує отримувати звернення.

3 квітня Благодійний фонд привіз до Новокаховської міської лікарні захисні комплекти посиленого захисту (захисний костюм, окуляри, рукавички) – 50 комплектів, одноразові маски – 3100 шт., кілька упаковок антисептиків для обробки рук та поверхонь, засоби дезінфекції в баках по 60 л, захисні рукавички – 3 тис. штук, а також «Довідник з профілактики та лікування COVID-19» (Перша клінічна лікарня Медичного факультету Університету Чжэцзян. Довідник створено на основі клінічних даних та досвіду).

Передаючи все це головному лікарю міської лікарні Ігорю Гайдаманчуку та медичним працівникам, Наталія Лях сказала, що в цей непростий час Ігор Колихаєв не міг залишитися осторонь. І нині допомагає не лише Новій Каховці, але й усьому 184-му округу, від якого обирався депутатом. Тож фонд придбав і нині передає Новокаховській міській лікарні засоби захисту для медичних працівників, які нині на передньому краї боротьби з вірусом. «Бажаємо, щоб ви були максимально захищені, берегли себе. І щоб всі разом ми успішно впоралися з цим випробуванням», – побажала Наталія Лях.

Від міської влади подяку БО «Благодійний фонд Ігоря Колихаєва «Нам тут жити!» та особисто депутату, Ігорю Колихаєву висловив заступник міського голови Олег Тарабака. А від колективу новокаховських медиків – подякував меценату і Благодійному фонду головний лікар Ігор Гайдаманчук: «Засоби індивідуального захисту, які нині дуже потрібні медикам, нині важко придбати. Дякую, що фонд та особисто Ігор Колихаєв нам допомогли. Тепер можу впевнено сказати, що медичні працівники Новокаховської лікарні захищені за всіма стандартами».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН