Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі на час карантину запустили перетримку домашніх тварин, власники яких потрапили в лікарню

Волонтери Об’єднання зоозахисних груп Одеси створили проєкт з перетримки тварин для людей, які можуть потрапити в лікарню через хворобу, зокрема COVID-19. Ініціативу назвали «Тимчасовий будинок для вихованця». Про це Суспільному розповіла волонтерка громадської організації Animal-SOS-Odessa Вікторія Козаченко.

За її словами, автором проєкту є волонтерка Катерина Бродська. Вона разом з зоозахисниками Одеси створили базу даних людей, які готові безкоштовно прихистити тварину в себе вдома у випадку, якщо власник потрапить у лікарню.

Прийматимуть на перетримку не лише котів і собак, а й дрібних домашніх тварин – хом’ячків, шиншил, павуків. Це залежить від того, на яку тварину відгукнуться люди, пояснює Козаченко.

Стати учасником проєкту може кожен. Для цього потрібно написати Об’єднанню зоозахисних волонтерських груп Одеси на Facebook та визначитися, кого ви хочете прихистити, скільки тварин можете взяти та на який термін.

Усе це, а також досвід людини у вихованні тварин враховуватимуть при розподіленні улюбленців.

«Хтось може взяти кішку, хтось собаку. Ми будемо в першу чергу враховувати можливості людини, її розуміння. Тому що якщо у людини завжди був тойтер’єр, а вона готова взяти собі алабая, то зрозуміло, їй буде складно», – сказала Вікторія Козаченко.

Допомогу учасникам по телефону надаватимуть ветеринари та кінологи, зазначають волонтери.

Поки для тварини не знайдуть приймаючу особу, її триматимуть у спеціальних вольєрах на території центру адопції. Проєкт діятиме під час карантину.

До волонтерів з проханням утримати тварину ще не звертались, сказала Вікторія.

Нагадаємо, Міністерство Охорони Здоров’я України повідомляє, що у світі немає лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом від домашніх тварин. Однак, у будь-якому разі треба правильно мити руки, а також ретельно обробляти лапи тварини після прогулянки. Під час самих прогулянок рекомендується уникати багатолюдних місць.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН