Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонця номінували на звання “Народого благодійника”

Відомий Херсонський благодійник Григорій Янченко став  номінантом на спеціальну відзнаку “Народний благодійник-2019”. Проголосувати за кандидата можливо за лінкомголосування триватиме ще протягом трьох днів, до 3 квітня 2020 року (включно).
В Херсоні Григорія Миколайовича Янченка називають «дядя Гриша». Почесний громадянин Херсона (відзнака саме за волонтерську діяльність). Маючи інвалідність (відсутність обох ніг та ураження рук. У 1992 році отримав каліцтво та вийшов на пенсію по інвалідності), він збирає благодійну допомогу на вході до одного з торгівельних центрів від 2014 року. Тим самим він вирішує складну суспільну проблему – забезпечення необхідним воїнів на сході України, долучаючи людей до цієї допомоги та виховуючи в них патріотизм та розвиваючи українську свідомість та українську ідентичність.
Григорій Янченко від початку російської агресії в Україні почав допомагати учасникам АТО/ООС. Тоді, коли оснащення армії було недостатнім, він збирав необхідне для військових та добровольців: від харчів до конкретних предметів військового обладнання (тепловізори, рації тощо). Наразі він продовжує допомагати військовим.
Військові та добровольці в зоні АТО/ООС. За 2019 рік здійснив 24 виїзди у зону АТО з допомогою військовим формуванням, а загалом з 2014 року виїжджав у зону АТО близько 150 разів.
Не дивлячись на «вигоряння» людей-благодійників, він продовжує свою системну допомогу нашим бійцям.
Довготривалість результатів благодійної діяльності Григорія Янченка – це врятовані життя воїнів на фронті під час неоголошеної війни. Він взірць патріотизму для мешканців Херсону. Григорій Янченко відомий у державі волонтер, інвалід без ніг, справжній патріот та громадянин, яким може пишатися місто.
Діяльність Янченко Г.М. була відмічена наступними нагородами:
– Орден Моргелова;
– Диплом Національного конкурсу Благодійна Україна;
– Диплом Благодійна Україна 2014;
– Звання «Почесний громадянин м. Херсона»;
– Медаль за Жертовність та любов до України.
Інноваційністю і оригінальністю форми і методів благодійної діяльності Григорія Янченка можна назвати те, що він ОСОБИСТО збирає допомогу прямо на вході до торгового центру. З ним можна поспілкуватись — і чи не кожен херсонець знає, куди йти в разі бажання допомогти.Дядю Гришу в Херсоні ЗНАЄ КОЖЕН! Своєю громадянською позицією він дає приклад людям з руками та ногами, як повинен сьогодні проявляти.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН