Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізькі освітяни розповіли, як вони навчаються дистанційно

Загальнонаціональний карантин, який мав тривати до 3 квітня включно, продовжено на 21 день – до 24 квітня, про це повідомляють на сайті Міністерства освіти і науки України. Відповідне рішення Уряд ухвалив вчора, 25 березня. Як відбувається дистанційне навчання, дізнавалися кореспонденти Суспільного, побувавши в декількох університетах міста.

Студентка першого курсу факультету журналістики Запорізького Національного університету Алла Стрілець розповіла, як відбувається дистанційне навчання.

Алла Стрілець, студентка

Алла Стрілець, студентка

«Дистанційне навчання зараз у нас проходить за допомогою платформи Moodle. Для того, щоб сюди увійти, нам потрібно ввести наше ім’я входу та пароль, що видається для кожного студента ЗНУ окремо. В “Мудлі” є курси до всіх предметів. Ось, ми це можемо побачити, де кожен викладач дає нам свої завдання. Саме тут. Звичайно, до кожного завдання ми маємо свої дедлайни, тож, у нас є такий календар, де ми можемо відслідковувати, що ми здали вже, що ще ні», – розповіла студентка першого курсу факультету журналістики Запорізького Національного університету Алла Стрілець

За словами декана факультету журналістики Запорізького Національного університету Віктора Костюка, електронна система, якою користуються викладачі та студенти зручна, адже виконані завдання можна прикріплювати у будь-якому форматі, наприклад аудіо та відео-файли.

Віктор Костюк, декан факультету журналістики Запорізького Національного університету

Віктор Костюк, декан факультету журналістики Запорізького Національного університету

«Я входжу в цю систему Moodle. Через пароль. От, це моя сторінка. Викладача. Ті дисципліни, які я викладаю, але оскільки я викладаю в першому і в другому, це мається на увазі семестрі, то тут дисципліни зібрані на моїй сторінці так. Я цього, в цьому семестрі викладаю три дисципліни – «Теорія і методика журналістської творчості», «Педагогічна майстерність» і «Чорнобильська журналістика». В кожній дисципліні, ось тут є література, робоча програма. І тут ми розписували семінарські заняття, плани. І ось є завдання на період карантину», – наголосив декан факультету журналістики Запорізького Національного університету Віктор Костюк.

Олександр Гура, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Запорізького Національного університету

Олександр Гура, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Запорізького Національного університету

«Кожного тижня ми проводимо, кожний деканат, кожні декани, а вони відповідно проводять моніторинг на факультетах, відповідно до спеціальності, до кафедри, моніторять результати роботи, зробленої за тиждень. Потім ця, на кожну п’ятницю ця інформація стікається безпосередньо до мене, де, ну, вже на рівні ректорату аналізуємо, що у нас відбулося за тиждень, які процеси відбулись. І окремо ми аналізуємо зворотній зв’язок, результати зворотнього зв’язку, а саме, результати опитування студентів, як вони зі свого боку бачать, які недоліки в організації освітнього процесу, які пропозиції», – каже проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Запорізького Національного університету Олександр Гура.

Національний університет «Запорізька Політехніка»

Національний університет «Запорізька Політехніка»

На карантині електронну систему використовує і Національний університет «Запорізька Політехніка».

Віктор Грешта, керівник навчального відділу Національного університету «Запорізька політехніка»

Віктор Грешта, керівник навчального відділу Національного університету «Запорізька політехніка»

«Безпосередньо в університеті функціонує Moodle-платформа, на якій розміщені навчальні курси, де безпосередньо в режимі онлайн можуть засвоюватись окремі елементи навчальної дисципліни. І зразу проводитись безпосередньо контрольні заходи за окремими модулями цієї дисципліни. Ну, а по суті викладачам ми не обмежували їхніх передбачень щодо використання цих інформаційно-комунікаційних технологій. Багато з них користуються і GoogleClassroom, і Вайбером, і Zoom-ом», – розповів керівник навчального відділу Національного університету «Запорізька політехніка» Віктор Грешта.

Запорізький державний медичний університет

Запорізький державний медичний університет

За перший тиждень карантину викладачі вже прочитали 167 лекцій, каже проректорка з науково-педагогічної та навчальної роботи Запорізького державного медичного університету Світлана Моргунцова. Всього у виші затверджено 496 онлайн-курсів. Загалом, у навчальному закладі онлайн-навчання впроваджується протягом останніх п’яти років.

Світлана Моргунцова, проректорка з науково-педагогічної та навчальної роботи Запорізького державного медичного університету

Світлана Моргунцова, проректорка з науково-педагогічної та навчальної роботи Запорізького державного медичного університету

«Онлайн-курси у нас запроваджені за декількома напрямками: це самостійна робота студентів, це підготовка до кроку, це вивчення іноземної мови і ще декілька напрямків. Для читання лекцій ми використовуємо ресурси «ОФІСУ 365», а практичні заняття однозначно уніфіковано на наших кафедрах використовується платформа ТІМС. Вона досить зручна у використанні для здобувачів вищої освіти, вона їм комфортна, як для вітчизняних, так і для іноземних студентів. І вона дозволяє ефективно здійснювати навчання. Що саме: виставляється календар подій. Тобто, ми можемо вказати, дедлайн виконання того чи іншого завдання. Ми можем сформувати групи, аналогічні до академічних груп. Ми можемо провести бесіду і консультацію із викладачем», – наголосила проректорка з науково-педагогічної та навчальної роботи Запорізького державного медичного університету Світлана Моргунцова.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН