Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканці Запоріжжя розповіли, як проводять карантин вдома

Карантин розігнав запоріжців по домівках. Видання “Запорізька Січ” розпитало у мешканців міста, як ті проводять час вдома на карантині.

Заходи, спрямовані на збереження здоров’я, необхідні, але обтяжливі. В час випробувань найбільш важливо акцентувати свою увагу на позитивних моментах життя, інакше неминучі нервові зриви. Необхідно щодня знаходити хоча б один привід для радості. Все погане закінчується, пройде і це! Наша кореспондентка Маріанна Смбатян влаштувала флешмоб у соцмережі, закликаючи всіх щодня знаходити щось хороше в ситуації, яка склалася, і писати про це з тегом #веселыйкарантин або #карантинспользой. Про щоденний позитив від жителів міста – в матеріалі Маріанни Смбатян.

Налаштування на позитивне мислення змінює погляд людини з необхідного ув’язнення на можливість нікуди не поспішати та виділити час на себе. Хтось відводить цей час для приємних спогадів, гортаючи альбом зі старими світлинами або згадуючи кумедні випадки. Запоріжанка Наталія Паліцева, наприклад, розповіла, як одного разу настільки захопилась спілкуванням із другом по скайпу під час готування, що у борщ замість томату додала абрикосовий сік!

Такі спогади дозволяють від душі посміятись та отримати дозу серотоніну.

– А я користуюся цією ситуацією, проводжу час із дітьми, читаю і дихаю. В душі спокійно, значить все буде добре, – ділиться своїми думками запоріжанка Наталія Богданова.

А от Олена Макайя весь час тепер віддає на пошив медичних масок, яких вкрай не вистачає в нашому місті. Жінка багато років шиє одяг, а в такий час її здібності знайшли застосування для безпеки здоров’я. Спочатку Олена не хотіла шити маски і навіть відмовила пропозиції від мережі аптек на масове пошиття масок. Не хотіла заробляти на біді. Але потім побачила, що масок не вистачає, почала шити спочатку своїм ріднім, потім друзям, і далі посипалися прохання від оточуючих.

Олена знайшла інофрмацію в Інтернеті, як краще пошити маску, щоб домогтися максимальної ефективності.

– Зараз карантин, люди хто в паніці, хто засмучений, тому що плани всі поламалися. У когось проблеми у зв’язку із цим з’явилися. А мої маски яскраві, з веселими малюнками. Ось одна дівчинка замовила, вона в лікарні працює, так говорить вона: «Мені веселіше зроби, а то ходять всі сумні, а тут я раз, така і в яскравій масці, люди посміхнуться», – каже Олена Макайя.

І взагалі Олена намагається дивитись на становище позитивно, каже, що завдяки ізоляції їхня родина стала більш згуртованою. Всі допомагають одне одному та вчаться новим звичкам, щоб зробити життя більш комфортним. Певно, цьому мають вчитись всі, адже кризові ситуації відкривають наші приховані риси та здібності.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН