Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі орендарів звільнили від плати за користування комунальним майном

Вчора під час 49-ї сесії Запорізької міської ради депутати ухвалили рішення звільнити з 17 березня 2020 року орендарів об’єктів комунального майна, які на час запровадження обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням на території України коронавірусу COVID-19, не здійснюють свою господарську діяльність, від сплати орендної плати до скасування обмежень. Орендарі мають укласти відповідні додаткові угоди до діючих договорів оренди комунального майна, подавши про це орендодавцю, балансоутримувачу письмову заяву та документ, що підтверджує відсутність ведення господарської діяльності.

У зв’язку з поширенням вірусу COVID-19 у всьому світі Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (зі змінами) на усій території України встановлено карантин з тимчасовими обмеженнями прав фізичних і юридичних осіб. Як зазначив у своєму зверненні до запоріжців міський голова Володимир Буряк, податкові канікули для бізнесу – це прерогатива центру. Але на міському рівні він запропонував депутатам звільнити до скасування карантинних обмежень підприємців від орендної плати за користування нерухомим майном комунальної власності.

Рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 12.03.2020 №89 враховано рішення місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій м. Запоріжжя від 11.03.2020 та прийнято до виконання постанову КМУ від 11.03.2020 №211. Від 17 березня у Запоріжжі, у зв’язку з карантином, заборонено чи суттєво обмежено роботу окремих суб’єктів господарювання. Про це повідомили на сайті міської ради.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН