Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці перекрили дорогу на знак протесту

О 10-тій годині 20-го березня жителі будинку за адресою Бериславське шосе 2-б у Херсоні перекрили дорогу. Від суботи їх квартири без світла. Постачання електроенергії забезпечує підстанція машинобудівного заводу, де вихідними сталася аварія.

Кореспонденти Суспільного зустрілися з мешканцями цього будинку. Валентина Михаліна розказує, що проживає в цьому будинку більше 20-ти років. Через відсутність світла, говорить жінка, протягом цього тижня не могла нічого приготувати.

“Плита не працює, тому що немає світла. Нічого не працює, бойлер, плита. Ось в мене є свічка. Користуюсь ввечері. Ось мені їжу передали”.

“Нас годують обіцянками. Тиждень чекаємо, а світла немає. Тому ми вимушені перекрити Бериславське шосе. Ми хочемо, щоб нас почули”, – говорить мешканка будинку Тетяна Афтенюк.

“Моїй дитині 6 місяців. Через кожні 4 години ми повинні її годувати, мити. Треба дотримуватись гігієни. Я поїхала до сестри, але це не вихід. Це порушення карантинного режиму. Ми повинні сидіти вдома і бути ізольованими, перечекати цей час. Я не можу це зробити, тому що у квартирі 10 градусів. У холодній воді я не можу купати дитину. У нас трьохсторонній договір – це між нами, машинобудівним заводом і Херсонобленерго. Херсонобленерго нам відповіли, що вони тільки нам постачають електроенергію, а технічно це не їхня мережа, тому ремонтувати її не будуть”.

Перекриття дороги тривало годину. На місце події приїхали поліцейські. Люди говорять, що хочуть почути коментар від представників “Машинобудівного заводу”. Мешканці будинку разом з поліцейськими поїхали на завод. Заступниця головного інженера підприємства не захотіла спілкуватися із журналістами. Коментує начальник Дніпровського відділення поліції Дмитро Шульгін:

“Вона пояснила, що після аварії на підстанції, яка на даний час не підлягає відновленню, вони прийняли рішення і переключились на іншу підстанцію, яка 10 років не працювала, тому затягнулись ремонтні роботи. Дуже важко відновити нову підстанцію і провести підключення кабеля до будинку, але вони обіцяли, що в понеділок підключать світло”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН