Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївські нацгвардійці долучились до благодійної здачі крові

10 березня солдати строкової служби Національної гвардії України стали донорами. Вони здавали кров та її компоненти. Зокрема, для Каріни Раімової, яка знаходиться на лікуванні в онкогематологічному відділенні.

Бабуся Каріни Світлана Раімова говорить: “Від грудня 2019 року Каріну лікують. На жаль, у нашої дівчини гострий лейкоз. Хвороба дуже важка, дуже страшна. Але ми боремось. Сподіваюсь, що ми поборемо. У нас дуже багато добрих людей і це надзвичайно приємно, коли телефонують і кажуть: “Ми чоловіки, ми військовослужбовці, і ми також будемо за вас боротися. Це вселяє дуже великий оптимізм”.

Прийшов здати кров військовослужбовець Юрій Крутеус. Солдат строкової служби каже: “Я сьогодні прийшов здати кров для дітей, які хворіють на рак. Хочу їм допомогти. Взагалі, мені 22 роки. Я сам на це все погодився. Уже третій раз здаю кров”.

За словами лікаря-трансфузіолога Сергія Бусілкова, не можна здавати кров тим, хто переніс вірусні гепатити, венеричні захворювання. За два тижні до здачі крові чи плазми бажано не приймати ліки. За день-два – не вживати алкогольні напої та важку жирну їжу.

“На сьогоднішній день у наявності всі групи крові, плазма, кріопреципітати, але ми не знаємо, що буде за день. За день може і виникнути потреба в крові, адже забезпечуємо компонентами і кров’ю всі лікувальні заклади міста, а також області. Кров завжди потрібна”, – говорить Сергій Бусілков.

Пропозиція здати кров онкохворим дітям надійшла від благодійного фонду “Захист вітчизни”. Волонтер Вадим Дзугань каже: “Дуже швидко отримали відповідь. Сьогодні 23 чи 24 бійці Нацгвардії приїхали зранку здавати кров для дітей, які хворіють на онкологію”.

Офіцер групи інформації та комунікації в\ч 3039 Дмитро Горбачик каже: “Ми довели до військовослужбовців інформацію щодо здачі крові. Дуже багато людей зголосилися здати кров та її компоненти, але, на жаль, багато наших військовослужбовців зараз знаходяться в зоні ООС. Вони теж хотіли здати кров. Вони це зроблять потім”.

Після здачі плазми організм відновлюється два тижні. Донори крові повторити процедуру можуть за два місяці. Для того, аби здати кров чи плазму, із собою слід взяти документи: паспорт і довідку про реєстрацію місця проживання.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН