Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Марш жінок пройшов в Одесі

В Одесі відбувся марш жінок під гаслами «Рівність – традиційна цінність», «За світ без обмежень», «Б’є – значить сяде» та «Жінка, мир, безпека». Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

Організували захід представники громадського руху “Віра, Надія, Любов”, Асоціації жіночих організацій Одеської області та Департаменту праці та соціальної політики Одеської міськради.

Голова Громадського Руху «Віра, Надія, Любов» Тетяна Семікоп каже – учасниці заходу вимагають рівних прав з чоловіками.

“В цьому році ми прийняли рішення, що повинні бути почуті ті жінки, які найбільше вразливі в нашому суспільстві. Запросили жінок з інвалідністю, жінок з віл-статусом. Жінок, які мають такий негативний досвід, як знаходження у місцях позбавлення волі. Їхні голоси мають почути,” – зазначила Тетяна Семікоп.

На марш жінки вийшли з вимогою ратифікувати Стамбульську конвенцію про запобігання насильству стосовно жінок, яку Україна підписала у 2011 році.

“На сьогоднішній день порушується одне з найяскравіших питань. Це доступність жінки до політики і рівна заробітна оплата труда жінок. На жаль, статистика 2019 року каже, що у середньому у нашій країні жінка отримує на 25% менше. Насправді ми бачимо, що нам потрібно ще багато що вжити для того, щоб жінки відчували себе повноцінними в суспільстві, де права жінок та чоловіків повністю рівні,” – розповіла учасниця маршу Лілія Леонидова.

За словами організаторів, до заходу долучилися близько 30 людей. Поліція, що супроводжувала марш, коментувати відмовилася.

«Рівність – традиційна цінність»: в Одесі пройшов Марш жінок

«Рівність – традиційна цінність»: в Одесі пройшов Марш жінок

«Рівність – традиційна цінність»: в Одесі пройшов Марш жінок
Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН