Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Які заходи вживаються на Херсонщині для перешкоджання коронавірусу (Відео)

На останній XXXІІ сесії обласної ради про це доповів директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Короленко. Він повідомив, що в області проведена робота з лікарями первинної ланки та поліклінічних відділень.

«Якщо лікар виявляє всі симптоми захворювання у людини, яка повернулась нещодавно із-за кордону, то пацієнт ізолюється на два тижні, а кров відправляється на дослідження до Центру громадського здоровя МОЗ України. У нас обладнані дві карети «швидкої допомоги», які не виїжджають на виклики, а лише – за підозрою на коронавірус», – сказав директор обласного Департаменту охорони здоров’я.

В області створений штаб при Департаменті, до якого увійшли фахівці з питань інфекційної безпеки, інфекційного контролю та лікування. Основним закладом, який прийматиме пацієнтів у разі спалаху COVID-19, визначена обласна інфекційна лікарня ім. Г. І. Горбачовського.

«В інфекційній лікарні повністю обладнані два бокси на шість ліжок, які відповідають всім нормам. У разі виявлення коронавірусної інфекції в цьому закладі можливо розгорнути до 20 боксових палат. По області – 400 ліжок, які відповідають всім нормам інфекційного контролю. Найголовніше – максимально убезпечити населення і медичних працівників від потрапляння коронавірусу на територію області. Для цього у міжнародному аеропорту «Херсон» чергують 1 лікар і 4 середні медпрацівники, які вимірюють температуру безконтактним термометром у всіх пасажирів, що прибувають з-за кордону», – продовжив Віктор Короленко.

Такі ж профілактичні заходи рекомендовані і у роботі Херсонського морського порту та на КПВВ на межі з окупованим Кримом. Департамент охорони здоров’я спрямував рекомендації до всіх шкіл, дитячих садочків та фірм-перевізників в області.

За оперативною інформацією про поширення COVID-19 Міністерства охорони здоров’я, яка міститься на офіційному сайті, на ранок 6 березня в Україні зареєстрований один лабораторно підтверджений випадок захворювання на коронавірусну інфекцію у Чернівецькій області. Станом на сьогодні є 9 повідомлень про підозри на захворювання вірусом COVID-19. Зараз тривають лабораторні дослідження крові у вірусологічній референс-лабораторії.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН