Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У цьогорічному конкурсі «Херсонщина пам’ятає» взяли участь учні всіх херсонських шкіл (Відео)

Участь у 10-му конкурсі взяли учні всіх херсонських шкіл. Конкурс дитячої творчості був ініційований депутатом Херсонської міської ради Артемом Кияновським, проводиться за підтримки міського управління освіти.

«Цей конкурс має виховну мету – діти демонструють свої творчі здібності і показують, що готові зберігати пам’ять про своїх пращурів, які перемогли нацизм. Ми підрахували, що за ці 10 років у конкурсі «Херсонщина пам’ятає» взяли участь понад 6 тисяч дітей, 150 з них стали переможцями. Артем Кияновський став ініціатором проведення і є основним спонсором. Діти, які посядуть призові місця, отримають грошові винагороди», – розповіла начальниця відділу з питань виховної роботи та позашкільної освіти управління освіти міськради Валентина Поздняк.

Учасники конкурсу представили на розсуд журі вокальні номери, художнє читання та театралізовані постановки на тему Другої світової війни.

«Історія зберегла імена людей, які жертвували собою, щоб звільнити країну від нацистів. Ми не знаємо всіх імен тих, хто був розстріляний і закатований у концтаборах і гетто Херсона, передмість. На вшанування пам’яті загиблих ми і проводимо цей конкурс. Я хочу вас закликати: розпитайте своїх бабусь і дідусів, збережіть історії своїх родин, які пережили страшні роки війни. Це ви зробите для себе, щоб зрозуміти, який подвиг здійснили попередні покоління для нас», – сказав Артем Кияновський.

Фінальний етап конкурсу «Херсонщина пам’ятає» відбудеться 13 березня, у чергову річницю визволення міста від нацистів. На захід будуть запрошені ветерани Другої світової війни.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН