Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Тачанку” не зноситимуть, а перетворять на музей: у Каховці обговорили долю пам’ятки

У Каховці вчора обговорили питання подальшої долі монумента «Тачанка», замість знесення створити Музей монументальної пропаганди запропонував голова Херсонської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє пресслужба.

Разом з керівником Український інститут національної пам’яті Антоном Дробовичем та міською владою громадськість обговорила можливі варіанти створення на території міста Каховка музею поряд з монументом «Легендарна тачанка».

У зв’язку з дією Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» монумент «Тачанка» і пам’ятник «Дівчина в шинелі» є символікою комуністичного тоталітарного режиму та підлягають демонтажу. Однак декомунізувати Легендарну тачанку згідно з вимогами чинного законодавства можливо не демонтуючи пам’ятник.

Очільник ХОДА назвав Тачанку, яка є на Херсонщині, – це унікальним об’єктом мистецтва, якого немає в жодному регіоні України. Тому на території планують створити музей, за результатами обговорення Юрій Гусєв вирішив створити робочу групу, яка працюватиме над концепцією музею.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН