Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Нижніх Сірогозах повторно розглянули питання забезпечення якісною водою

Нижньосірогозьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби працює в тісному зв’язку з органами місцевого самоврядування. Інформація про результати проведених планових та позапланових заходів контролю надається до селищної та сільських рад району для подальшого розгляду на засіданні виконкому.

За ініціативи районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області питання санітарно-технічного стану об’єктів водопостачання Нижньосірогозького  РСКП «Райсількомунгосп» вже виносилось на розгляд виконавчого комітету селищної ради, де було прийняте відповідне рішення від 27.11.2019 року № 116.  Враховуючи результати планової перевірки, з метою недопущення випадків епідускладнень та контролю виконання заходів по усуненню виявлених недоліків питання забезпечення населення доброякісною питною водою було повторно винесено на розгляд виконавчого комітету Нижньосірогозької селищної ради.

Об’єкти водопостачання селища знаходяться в комунальній власності територіальної громади та передані у господарче відання Нижньосірогозькому РСКП «Райсількомунгосп» з постановкою на бухгалтерський облік. Результати планової перевірки   свідчать, що раніше наданий припис було виконано  не повністю, зокрема,  ще не розроблено проекти про організацію (встановлення) зон санітарної охорони 3 із 18 артезіанських свердловин;    технологічний регламент   з описом технологічного процесу виробництва питної води  розроблено, але відсутній позитивний висновок санітарно-епідеміологічної експертизи  та ін.

Тому 26.02.2020 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Нижньосірогозької селищної ради,  на якому до порядку денного  було  включено до розгляду питання «Про заходи по усуненню недоліків за результатами планової перевірки об’єктів водопостачання Нижньосірогозького РСКП «Райсількомунгосп».

З метою реагування на зауваження та вжиття заходів по усуненню виявлених недоліків, рішенням виконкому затверджені відповідні заходи. Хід виконання рішення взято на контроль.

Держпродспоживслубжа у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН