Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студенти херсонських вишів можуть отримати стипендії за лютий пізніше – у березні

Студенти деяких українських вищих навчальних закладів отримають стипендію за лютий на місяць пізніше – в березні. Яка ситуація відбуватиметься з херсонськими студентами – поки невідомо.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти, це пов’язано з тим, що Мінфін зараз стверджує десятки паспортів бюджетних програм, серед яких – паспорт з виплат стипендій.

“МОН вчасно підготувало і подало паспорт бюджетної програми, тому він повинен бути затверджений найближчим часом. Така проблема стосується тільки тих закладів, де виплата стипендії здійснюється після 17-го числа кожного місяця. В інших вузах все виплати відбуваються вчасно”, – запевняють в відомстві.

“Це пов’язано з особливостями бюджетного законодавства: для того, щоб обов’язкові виплати здійснювалися безперервно – йдеться про зарплату, соціальні виплати і так далі – закон вимагає стверджувати паспорт бюджетної програми до 17 лютого. Весь період з 1 січня і до 17 лютого Казначейство здійснює безперервні виплати. Однак, якщо до 17 лютого не затверджується паспорт бюджетної програми на новий бюджетний рік, Казначейська служба припиняє виплату коштів “, – йдеться в повідомленні.

У Міносвіти підкреслили, що будь-які затримки виплат є неприйнятними і пообіцяли надалі виключити подібні ситуації.

Херсон online

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН