Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські рятувальники перевірили водіїв

Патрульні з рятувальниками перевірили чи пропускають херсонці спецтранспорт.

Профілактичні заходи “Увага! Спецсигнали!” тривають. Патрульні спільно з представниками ДСНС виїхали на відпрацювання.

Ця акція направлена на профілактику порушень водіями ПДР, а саме – проблему надання пріоритету руху транспортних засобів зі ввімкненими звуковими сигналами та проблисковими маячками.

Відповідно до пункту 3.2 ПДР, в разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу (і супроводжуваних ним транспортних засобів).

У разі невиконання цієї вимоги водій притягується до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 122 (Ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями) КУпАП. Санкція статті – штраф 510 гривень.

Під час рейду патрульні з рятувальниками проїхали вулицями міста з увімкненими сигналами. І порушення сьогодні не зафіксували. Близько години тривало відпрацювання й всі водії діяли відповідно до ПДР.

Та все таки хочемо ще раз нагадати: ці автомобілі поспішають, щоб допомогти!

Водії, будьте свідомими та відповідальними!

Поліція Херсонської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН