Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Концерт-реквієм «На варті наших душ – Небесна сотня!» відбувся у Новій Каховці (Фото)

Минуло шість років з дня кривавих подій на Майдані. Це дата, яку продиктувала сама історія. Яку українці вибороли прагненням до свободи, прагненням жити гідно на своїй землі.

Аби вшанувати полеглих у подіях 2013-2014 року, схилити чоло у пам’ятній молитві у міському Палаці культури зібрались військові, учасники АТО/ООС, керівництво міста, духівництво, молодь і небайдужа громадськість.

Тут, 20 лютого відбувся концерт-реквієм «На варті наших душ – Небесна сотня!».

Згадуючи ті трагічні події, перший заступник міського голови Леонід Чурсинов сказав: «У такі хвилини надзвичайно важко говорити… Ми вшановуємо пам’ять героїв Небесної сотні. Людей, які ціною власного життя змінили історію нашої держави. Сьогодні вранці на одному з телевізійних каналів знову показали кадри цих трагічних подій на вулиці Інститутській, Майдані незалежності. Це було пекло. Пекло, яке пройшли Герої Небесної сотні, щоб у нас була можливість будувати щасливе життя. І один з учасників майдану з екрану промовив: «Ми боролися за свободу». На превеликий жаль, боротьба за свободу триває і зараз. Однак, я впевнений: обраний нами шлях дозволить досягти щасливого майбутнього та здійснення наших мрій».

На важливості пам’ятати наголосив секретар новокаховської єпархії протоієрей Миколай. «Серед нас є люди, які все ще несерйозно сприймають ці страшні події. До початку подій на Майдані я возив дитину до Києва. Тоді стояло сонце, це був Майдан щастя і радості, – згадує отець Миколай. – Коли розпочалося все це страхіття, ми з дитиною спостерігали як палають шини, стріляють, ллється кров. Моя дитина не могла зрозуміти: чи справді це той Майдан, де ми були? Я дивився і мовчав. Таке бачити для дитини – це травмування психіки… Вже зараз ми розуміємо – ті, хто віддав життя у ті дні заслуговують на вічну пам’ять. Це ті хлопці, дівчата, хто був тоді у Києві. Це і ті, хто тепер став нашими хранителями на Сході».

Не обійшла біда і наше місто. Під час війни загинули молоді хлопці – наші земляки, яких згадали хвилиною мовчання. Це Сергій Підгорний, Віктор Галета, Денис Перепелиця, Олег Гребінський, Роман Гавриленко, Валерій Вахненко, Василь Артамкін. На честь шостої річниці пам’яті Героїв Небесної сотні було вирішено покласти квіти до скульптурної композиції захисникам України військовослужбовцями 57 ОМПБр імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Проникливими виступами увесь біль тих подій підкреслили хореографічні ансамблі, вокальні колективи, солісти і музиканти міста.

Герої Небесної сотні назавжди змінили Україну, підняли наш національний і патріотичний дух. Кожен з них здійснив особистий подвиг, віддав найцінніше – своє життя. Наша держава довела усьому світові – гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості.

 

Новокаховська мыська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН